Gå til innholdet

De norske deltagerne som deltok i Sumo VM er tilbake i Norge og her er en liten rapport fra laget:

Vi møtte på en del utfordringer. På grunn av tyfonen ble hele turneringen på en dag istedenfor to, som medførte at vi måtte bryte på tre forskjellige ringer som ikke lå ved siden av hverandre. Så det la stort press på laglederne våres, men de håndterte det bra.
Sportslig var det litt stang ut, mest på grunn av uflaks med trekninga. Herrelaget møtte Mongolia i første runde av lagkonkurransen (som kun ble slått av Japan), så der måtte vi gi tapt 2-1 etter en sterk kampseier av Joakim Sandberg Rusvik. Damelaget møtte Ukraina i første runde av lagturneringen og tapte (Ukraina slo deretter Japan og gikk til finalen hvor de tapte for Russland). De møtte deretter Polen i repechage, og tapte etter tre tette kamper (Polen fikk til slutt bronse).
Individuelt gikk det best for Rikke Juell Bugge(65kg) og Pernille Rojahn Oddlien(73kg) som tok seg til bronsefinalene i sine respektive vektklasser med 2 kampseier hver. De måtte imidlertid gi tapt der, og reiser hjem med en sterk 5.plass hver. Videre fikk Kim Erik Valentin Svensson (85kg) en kampseier mot USA, og jeg, Sigmund Røtnes Widerberg (115kg) en kampseier mot Thailand. Marine Holmeide Aspelund (junior 85kg), Catherine Frilseth (80kg), Simen Nordlie Kristensen (115kg+), og Brage Mørk (Åpen vekt) tok ingen seiere, men reiser hjem med gode erfaringer. 
Alt i alt er vi ganske fornøyde med VM.