Gå til innholdet

Paratilbud

Har du et ønske om å lære bryting eller håndbak er du hjertelig velkommen til oss! Norges Bryteforbund kan i samarbeid med klubb tilby aktivitet for både sittende og stående utøvere, og er opptatt av å tilrettelegge slik at alle har mulighet til å oppleve idrettsglede. Under kan du lese mer om både håndbak og bryting. 

Er du interessert eller nysgjerrig, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med din lokale klubb, vår parakonsulent eller rådgiver i idrettskretsen. Ved kontakt med klubb er nøkkelen til en god start å holde en åpen dialog, hvor man beskriver sine behov og ønsker. Dette kan eksempelvis være om man ønsker å ha med en venn første treningen, eller om man har behov for ledsager. Vi gleder oss til å høre fra deg og få flere med i gjengen!

Håndbak

Håndbak er en idrettsgren innen bryting som går ut på å få motstanderens hånd i motsatt pute. Med albuen på underlaget og tak om hverandres hånd, forsøker man å vri motstanderens hånd til siden og nedover til håndbaken treffer underlaget. Håndbak kan gjennomføres både sittende og stående, og passer for alle!

Håndbak er for de som ønsker et treningstilbud og en sosial arena, men er du ekstra konkurranselysten eksisterer det både nasjonale og internasjonale konkurranser hvor vi har med utøvere.

Nidarø Håndbakklubb og Paraidrettssenteret i Trøndelag har laget en film som gir en kort innføring i håndbak. Se den her: 

Bryting

Parabryting – også kalt tilrettelagt bryting – er en bryteform for personer med funksjonsnedsettelse. Bryting passer godt for personer med syn-, hørsel- eller utviklingshemming. I noen tilfeller kan det også passe for personer med bevegelseshemming. Bryting er en morsom og allsidig treningsform med fokus på styrke, utholdenhet, koordinasjon, motorikk og samhold.

Flere av våre klubber inkluderer på ordinære partier, men noen klubber har også egne parapartier. Disse kan du finne oversikt over under.

 

Sportsklubben av 1909 (Oslo)
Kontaktperson: Hans Kristian Løkvoll
Kontaktinfo: +47 949 76 026 / hklokvoll@bryting.no
Treningstid: Lørdager kl. 12:00-13:00

Gulset Bryteklubb (Skien)
Kontaktperson: Ann-Kristin Stubberød
Kontaktinfo: +47 907 41 215 / gulsetbk@bryting.no
Treningstid: Tirsdager kl. 18:00-19:00

Kristiansand Bryteklubb (Kristiansand)
Kontaktperson: Bernt Thoresen
Kontaktinfo: + 47 408 71 764 / kristiansandbryteklubb@gmail.com
Treningstid: Tirsdager kl. 17:00-18:00

Tips til utøvere som vil begynne med paraidrett

Norges Bryteforbund ønsker å tilrettelegge for alle som vil drive med idrett. Ønsker du å lære bryting eller håndbak, er det bare å ta kontakt med oss!

Som utøver med en funksjonsnedsettelse kan det være lurt å:

  • være forberedt på spørsmål om funksjonsnedsettelsen og hva den innebærer
  • melde fra om det er noe du trenger hjelp til før/under/etter aktiviteten, og om det er noen begrensninger det må tas hensyn til
  • huske på at det er du som er ekspert på din funksjonsnedsettelse, mens idrettslaget er eksperten på aktiviteten. Dere må ha god kommunikasjon og tett samarbeid for at du skal få best mulig oppfølging og utvikling.