Gå til innholdet

En av verdens fremste brytetrenere, Fariborz Besarati fra Iran, blir ny landslagstrener for det norske kvinnelandslaget. 

Den meritterte iranskfødte bryte-treneren Fariborz Besarati blir ny landslagstrener for det norske kvinnelandslaget, og starter jobben høsten 2021. Han kommer fra landslagstrener i Kina.

Dette er en stor signering for norsk bryting. Fari er en høyt respektert trener, som vil være en samlende kraft for jentebryting i Norge. Han tar med seg masse kompetanse som bryting vil dra nytte av. Med Fari som trener fra høsten 2021 vil forbundet få implementert den langsiktige strategien med sentralisering også på jentesiden, sier sportssjef Jacob Haug, om treneren som har signert kontrakt ut 2024.

Besarati er født i Iran og flyttet til Sverige i 1986. Han representerte Sverige som aktiv, og deltok i OL i Barcelona og Atlanta på 90-tallet, og var bryter i den tyske Bundesligaen i en årrekke.

Besarati har vært landslagstrener for Sverige, og trent utøvere som har tatt medaljer i EM, VM og OL. I Rio-OL sikret Sverige seg to historiske bronsemedaljer med Besarati som trener.

Mitt mål er å stimulere å sette fart på fristilbrytingen i Norge. Jeg gleder meg til å bidra med min kunnskap og erfaring for å videreutvikle bryting for kvinner i Norge. Det blir gøy og spennende å jobbe med personer med høye ambisjoner, sier Besarati.

Den påtroppende landslagstreneren kommer fra fire års arbeid med stormakten Kina, og vet hva som skal til for å nå verdenstoppen.

Jeg håper vi skal videreutvikle utøverne og det store målet blir OL i Paris i 2024.

Før det venter OL-kvalifisering og OL i Tokyo, og VM på hjemmebane i Oslo 2. – 10. oktober 2021 de norske landslagsbryterne.