Gå til innholdet

I helgen gikk den Europeiske OL kvaliken av stabelen i Ungarske Budapest. Dessverre var det ingen av de norsk jentene eller guttene som leverte godt nok til å sikre seg en OL billett til Tokyo.

Jentene var først ute med Grace Bullen i 57 kg klassen og Iselin Solheim i 76 kg klassen. Bullen tapte sin første kamp mot Bedhia Gun (Tyrkia), og fikk heller ikke mulighet for en rekval. Solheim vant sin første kamp i 1/8 finalen mot italienske Eleni Pjollaj. I 1/4 finalen møtte hun Natalian Vorobeva (Russland), som gikk hele veien og vant turneringen. I rekvalen fikk Solheim walk over på polske Natalia Iwona Strzalka. Martina Kuenz (Østerrike) ble dessverre for sterk i bronsefinalen.

For gutta ble det en noe turbulent start på turneringen, da Felix Baldauf (97 kg) og Oskar Marvik (130 kg) testet positivt på korona bare dager før konkurransen startet. Derfor var det Stig André Berge (60 kg), Morten Thoresen (67 kg) og Per Anders Kure (77 kg), som skulle forsvare de norske fargene.

OL kval debutant Kure var først ute, men måtte gi tapt i 1/8 finalen mot tsjekkiske Oldrich Varga, og det ble dermed med den ene kampen for Kure. Det var knyttet stor spenning til Berge i hans siste OL sesong, som dessverre måtte gi tapt for ungarske Erik Torba i 1/8 finalen. Det ble heller ingen rekval på Stig André. For OL kval debutant Thoresen ble det tap for Balint Korpasi (Ungarn), som sikret seg en OL billett. Thoresen fikk med seg en rekval, som han tapte mot bulgarske Deyvid Tihomirov Dimitrov.

Sportssjef, Erik Rønstad melder fra Budapest om en skuffet norsk gjeng, som skal reise seg inn mot verdens kvaliken i Sofia i mai. Vi har en mulighet igjen til å sikre oss OL billetter, og nå venter nye uker med gode forberedelser, avslutter Rønstad.