Gå til innholdet

Oskar Marvik tok historiens første norske VM-medalje i tungvektklassen.

Dette er det sjukeste jeg har vært med på. Det trøkket som var på arenaen ga meg ekstra energi, sier Oskar Marvik etter den historiske VM-bronsen var sikret.

Stig-André Berge tok VM-bronse i 2014, og før det må vi tilbake til 1991 for å finne forrige norske herremedalje i VM da Jon Rønningen tok bronse. Jon ble for øvrig verdensmester på hjemmebane i 1985.

Oskar Marvik slo chilenske Yasmani Acosta Fernandez i bronsefinalen. Kampen endte 1-1 med Oskar som vinner fordi han fikk det siste poenget. 4000 tilskuere på Jordal Amfi som sørget for et vanvittig trøkk. Tidligere lørdag slo Marvik armeneren David Ovaspyan 3-0 i rekvalifiseringen.

Jeg har ventet på at Oskar skal slå gjennom. Det er utrolig godt at han endelig lykkes. Han har fått trent utrolig bra tross corona og Oskar viser at han hører hjemme i verdenseliten, sier trener Fritz Aanes.

Se videointervju her: