Gå til innholdet

Gutta fikk tøff motstand på matta under U23 EM i Plovdiv Bulgaria.

Håvard Jørgensen (72 kg) gjorde jobben og tok seg til en bronsefinale, som etter en tett batalje mot tyske Ibaev måtte seg slått med 2-1. Jørgensen tok seg innledningsvis videre fra en 1/8 finale etter å ha beseiret svenske Persson. Jørgensen tok seg til en semifinale etter å ha beseiret kroatiske Puklavec i kvartfinalen. I semifinalen fikk Jørgensen det tøft mot Chkhikvadze fra Georgia, som gikk seirende av matta. Dermed ble det en sterk bronsefinale for Jørgensen, som skulle vise seg å bli en tøff kamp på matta.

Exauce Mukubu (82 kg) fikk ikke full klaff i sin 1/8 mot tyske Loeser, som endte med 1-3 tap. Nevnte Loeser klart ikke å ta seg videre i konkurransen, så dermed ble det ingen rekval på Mukubu.

Ruben Elias Been (87 kg) fikk det tøft i sin kvalifiseringskamp mot kroatiske Mandic, hvor han tapte 0-8. Kroaten tok seg heller ikke videre i turneringen, som kunne gitt Been en rekval.

Marcus Worren (97 kg) fikk muligheten til en rekval, selv om han innledningsvis tapte 0-8 mot georgiske Katsanashvili. Georgianeren tok seg hele veien til finale, hvor han beseiret østerrikske Ragginger. Worren slo litauske Baranovas 9-0 i rekvalen, som gav han muligheten til å kjempe om en bronse. Etter en tøft kamp, måtte Worren se seg slått 1-5 av Sterkenburg fra Nederland.

Bittert at vi ikke fikk med oss noen medaljer når vi var så nære, melder landslagssjef Aanes til NBF. Dette var en viktig erfaring for gutta sier han videre, som nå tar med seg blant annet Jørgensen og Mukubu til en forberedende samling i Tata Ungarn, før det forestående EM i Budapest.