Gå til innholdet

For første gang hadde Norge med 3 kvalifiserte utøvere i World Games. World Games er for alle idretter som ikke er en del av OL. I år hadde World Games flere deltagere enn Beijing OL.  I sumo deltar kun 16 utøvere i hver vekt (kun tre vekter) fordelt på alle verdensdeler. Å kvalifisere seg til World Games er derfor meget krevende.

De norske deltagerne kvalifiserte seg etter gode plasseringer i verdensmesterskapet i sumo i 2019. De norske kvalifiserte var Rikke Bugge (lett vekt, 65 kg),  Pernille Oddlien (middel vekt, 80 kg) og Kim Erik Svensson (lett vekt, 85 kg). De norske forberedte seg godt og Sofie Jörgensen deltok som sparringspartner for alle.  Under oppkjøringen fikk laget et alvorlig tilbakeslag ved at Rikke skadet kneet, så hun ikke kunne delta. Litt senere oppsto det plutselig visumproblemer for enkelte uttatte deltagere, som ikke kunne erstattes på kort varsel. Arrangørene åpnet derfor for at også Sofie, som allerede var akkreditert og var innenfor samme vektklasse som Rikke, kunne delta.

De norske utøverne hevdet seg meget bra.

Pernille vant første kamp mot Olio fra Brasil, men tapte kvartfinalen mot ukrainske Maksymenko. Vinneren ble Ishii fra Japan. I åpen vekt (hvor alle kan stille uansett vekt) dagen etter imponerte hun. Hun tapte først mot sølvvinner Kon fra Japan, fikk rekvalifisering hvor hun først vant mot estiske Raudsepp, før hun tapte mot senere bronsevinner Yaromka fra Japan. Berezovska fra Ukraina vant åpen klasse

Kim Erik vant også sin første kamp mot Yao fra Taiwan, men tapte mot sølv vinneren Karachenko fra Ukraina. Vinneren var Elsefy fra Egypt.  Kim vant også første kamp i rekvalifisering om bronse mot Kizzard fra USA, men tapte for Cosy fra Venezuela. I åpen vekt ble motstanderen for tunge og han tapte mot Delatore fra USA. Vinneren av åpen vekt menn ble Nakamura fra Japan.

Sofie møtte meritterte Rozum fra Polen i første kamp og tapte den. Hun fikk ikke rekvalifisering, men stilte også i åpen vekt. Der viste hun styrke mot meget tyngre motstandere og vant første kamp mot amerikanske Richoff, men tapte så mot tyske Schmidtsdorf.

Landslagsleder Tom Sandstad melder: «Når vi kommer hjem med 6 kampseire er det meget bra. Men litt heldigere trekning er bronsefinale innen rekkevidde.
Ellers så var World Games meget profft utført og vi ble godt tatt vare på alle måter.»