Gå til innholdet

Foto:UWW

Exauce Mukubu ble historiske, da han som første norske mannlige utøvere tok et VM gull i et U23 VM i Pontevedra, Spania. Mukubu leverte en råsterke konkurranse, og avga kun et poeng på sin vei mot VM gull, hvor han slo kroatiske Kodric 10-1. På vei mot finalen, slo Mukubu Estland 4-0 i sin kvalifisering. Så ventet India i 1/8 finalen, som han vant på walk over. Tyske Löser stod på motsatt side i kvartfinalen hvor han vant komfortabelt 5-0. I semifinalen var det duket for et skandinavisk oppgjør mot Ahlgren, hvor Mukubu gikk seirende ut med sifrene 11-0.

Håvard Jørgensen gikk på et tap i første kamp mot Georgia, men følte seg til de grader bortdømt. Nevnte Jørgensen fikk ikke mulighet til en rekval, og dermed var VM over for denne gang.

I kvinneklassen så ble det innledningsvis tøft for både Othelie Høie og Marion Bye mot Ukraina begge to, som heller ikke fikk muligheter for rekval senere i konkurransen.

Nå venter litt ferie for våre utøvere, før blikket rettes inn mot en ny og viktig sesong.