Gå til innholdet

Utformet av hovedtrener Sigmund Røtnes Widerberg.
Godkjent av landslagssjef Tom Sandstad og leder for Ikke-olympisk Komité i NBF Rolf Røtnes.

Alle brytere som aksepterer tilbud om plass på EM:

Meld fra til Rolf Røtnes, epost: rolf.rotnes@gmail.com, telefon: 970 43 859.

Om uttaket

Uttaket er gjort i tråd med retningslinjene for uttak til internasjonale mesterskap publisert på bryting.no under fanen Sumobryting. I tillegg er det et krav fra EFS om at utøvere må være norske statsborgere for å representere Norge i Sumo EM.

Uttak EM U21 og U23, 20.-24. april i Kielce, Polen. (15 utøvere)

Utøvere skal i utgangspunktet være født i 2005 eller tidligere for å bli tatt ut på EM for U21 og/eller U23. Det er gjort noen unntak for utøvere født i 2006 til U21 og U23. Disse er merket med *, og må ha med seg egen foresatt/trener/leder med dedikert ansvar til å følge opp vedkommende om de skal bli med. Det anbefales også at utøvere født i 2005 som ikke er fylt 18 år før avreise har med seg foresatt/trener/leder som ledsager. Utøvere som i utgangspunktet er tatt ut i én aldersklasse kan tilbys plass i flere aldersklasser om plass åpner seg (i.e. ved frafall). Uttaket er gjort på bakgrunn av resultater fra Sumo NM 2023 for junior og senior, samt internasjonale resultater. NM-resultater fra ungdomsklassen er ikke tillagt vekt i uttaket til EM for U21 og U23 (dog bemerket hvis relevant). Uttak til åpen klasse og lag (med ett unntak, se under) vil skje på EM, basert på utøvernes prestasjoner i vektklassene.

Om sosialt samvær

Laget går ut og spiser og har det hyggelig sammen hver kveld vi er på tur så sant dette er praktisk gjennomførbart (men det er selvfølgelig lov å slappe av på hotellrommet for de som heller ønsker det). Vi deltar også på det som blir arrangert av bankett av stevnearrangøren, men vil vurdere nødvendigheten av å sette 18 års aldersgrense på banketten påfølgende U21/U23 EM fortløpende. Hvis så vil utøvere under 18 år og deres ledsagere vil bli tilbudt et hyggelig alternativ til EM-banketten.

Utøverne som er tatt ut til Sumo EM for U21 og U23 20.-24. april i Kielce, Polen                                                

Navn, klubb NM resultat Uttaksgrunnlag U21 vekt U23 vekt
Othelie Annette Høie, BK Atlas Ingen. Unntak etter punkt 2.2 bokstav c. Internasjonale resultater over tid. Kvinner 60kg Kvinner 60kg
Ingrid Bergh Skard, OBK Gull 73kg, gull lag. NM resultat. Kvinner 73kg Kvinner 73kg
Leon Holst, Halden AK. Sølv 70kg, sølv 65kgJr. NM resultat. Menn 70kg Menn 70kg
Ludvig Gunheim-Hatland, T&IL National. Gull 77kgJr, gull åpen klasse student, bronse lag. NM resultat. Menn 77kg Menn 77kg
Lmar Faizi, Halden AK Sølv 77kgJr, bronse åpen klasse student. NM resultat. Ingen. Menn 77kg.
Dennis Sigde, Ski BK. * Bronse 77kgJr, sølv lag. NM resultat. Menn 77kg. Ingen.
Joachim Schierning, Ski BK. Sølv 85kgJr, sølv lag. NM resultat. Ingen. Menn 85kg
Arman Kaya, SP.09. * Deltatt.

(Gull i ungdom)

Internasjonale resultater over tid. Menn 85kg Ingen.
Kornelius Haraldsen, T&IL National Gull 85kgJr, bronse 85kg, bronse lag. NM resultat. Menn 85kg Menn 85kg
Maicol Timraz-Olsen, Storhamar ishockey. * Gull 92kgJr, gull 92kg. NM resultat. Menn 92kg Menn 92kg
Vebjørn Dahle Skaara, Sandefjord judoklubb. Sølv 92kg, sølv åpen klasse student. NM resultat N/A Menn 92kg
Eirik Berge, Halden AK. Bronse 92kg, bronse 92kgJr. NM resultat. Menn 92kg. Ingen.
Odin Bjørøen, Follo kampsport. Sølv 92kgJr. NM resultat. Lag.

(1. reserve Menn 92kg)

Ingen.
Simen Sollibakke Ramsland, SP.09. Gull 100kg. NM resultat. N/A Menn 100kg
Valdemar Haraldsen, T&IL National. * Bronse 115kg. NM resultat. Menn 115kg Menn 115kg

 

Scottish Open, 5. august, Coatbridge, North Lanarkshire, Skottland: Den store turen

Etter styremøtet i det europeiske sumoforbundet (EFS) 4. mars, ble det avklart at Sumo EM for senior utgår. Dette skjer fordi sumo skal være en gren i European Games, som arrangeres siste langhelgen i juni, og det er et krav fra arrangørene av European Games at det ikke arrangeres et EM samme våren, for å ikke hemme prestisjen til European Games. Norge tror og håper vi får kvalifisert flere utøvere til årets European Games, men det er færre plasser dit enn til et ordinært Sumo EM, og uttak gjøres av EFS basert på den europeiske rankingen.

Sumo EM har alltid vært en viktig miljøbyggende arena for norsk sumo. Vi ser hvert år frem til EM som den store turen vi drar på, hvor våre førstereisende brytere får muligheten til å bryne seg på det øverste kaliberet av internasjonal motstand og lære av de mer erfarne utøverne våre. Derfor er det med en viss bismak at vi ser at det ikke arrangeres noe senior EM sammen med EM for U21 og U23.

Sumolandslaget har derfor hatt omfattende dialog med arrangøren av den nye åpne turneringen i Coatbrigde utenfor Glasgow, Skottland: Scottish Open. Selve turneringen holdes lørdag 5. august, men det er gode muligheter til å benytte anledningen til et lengre opphold i Skottland for trening og/eller feriering, etter eget forgodtbefinnende. Det kommer utøvere dit fra Europa, Storbritannia, og USA, og vi kan se at det gjøres godt og seriøst arbeid fra arrangørens side. Vi har derfor besluttet at dette blir den store turen i år.

Vi ønsker særlig å invitere følgende utøvere til vårt Skottlandstokt:

Navn Klubb U18/Senior
Ramona Eriksen AK-54 Vardø Senior
Sander Valle AK-54 Vardø U18
Max Borgersen AK-54 Vardø U18
Othelie Annette Høie BK Atlas Senior
Lord André Groseth Follo Kampsport Senior
Odin Bjørøen Follo Kampsport U18
Angelica Støtzer-Karlsen Fredriksten BK U18
Nena Cecilie Brække Fredriksten BK U18
Sander Grimsrud Fredriksten BK U18
Sander Aspelund Fredriksten BK U18
Cathrine Frilseth Gjerdrum AK Senior
Leon Holst Halden AK U18
Lmar Faizi Halden AK U18
Eirik Berge Halden AK U18
Storm Rydén Halden AK U18
Theo Grønland Halden AK U18
Tord Kjølstad Halden AK U18
Mette Isaksen Kolbotn IL Senior
Mariann Johansson Kolbotn IL Senior
Patrick Søfting O’Rourke Kolbotn IL Senior
Julie Johansson Kolbotn IL U18
Andreas Fjeldstad Lambertseter BK U18
Snorre Storm-Mathisen Lambertseter BK U18
Thorvald Andresen Lærdal Håndbakklubb Senior
Carina Moe Lørenskog BK Senior
Truls Thue Moss AK Senior
Ingrid Bergh Skard Oslo BK Senior
Ali Rahimi Oslo BK Senior
Vebjørn Dahle Skaara Sandefjord Judoklubb Senior
Kim Erik Valentin Svensson Ski BK Senior
Frode Moen Ski BK Senior
Dennis Sigde Ski BK U18
Joachim Schierning Ski BK U18
Malin Sigde Ski BK U18
Rikke Juell Bugge Sp.09 Senior
Sofie Jörgensen Sp.09 Senior
Liz Hjelle Jenssen Sp.09 Senior
Pernille Rojahn Oddlien Sp.09 Senior
Erik Bjørgen Sp.09 Senior
Joakim Sandberg Rusvik Sp.09 Senior
Simen Sollibakke Ramsland Sp.09 Senior
Simen Nordlie Kristensen Sp.09 Senior
Brage Mørk Sp.09 Senior
Henning Westerby Sp.09 Senior
Anders Grizzly Fægri Sp.09 Senior
Arman Kaya Sp.09 U18
Maicol Timraz-Olsen Storhamar Ishockey U18
Vegard Strøm T&IL National Senior
Ludvig Gunheim-Hatland T&IL National Senior
Joachim Emilsen T&IL National Senior
Kornelius Haraldsen T&IL National Senior
Lise Marie Nygård Olsen T&IL National Senior
Vetle Gunheim-Hatland T&IL National U18
Valdemar Haraldsen T&IL National U18
Thea Caroline Bergersen T&IL National U18
Jetmir Mehmeti T&IL National U18

 

Alle utøvere som vil være med på Scottish Open må melde fra, enten via leder i klubb eller for egen maskin, til Sigmund Røtnes Widerberg før 17. mai. Alle utøvere under 18 år må ha med foresatt/trener/leder som dedikert ledsager for dem.

U18-utøvere med ambisjoner om å representere Norge på U16/U18-EM i november bør prioritere å delta på Scottish Open. Prestasjoner her vil bli vektlagt ved uttak.

Det er et klart ønske fra arrangøren at Norge har med seg dommere (minst én, gjerne flere). Alle sumo- og brytedommere som har lyst til å være med til Skottland bes ta kontakt med Sigmund. Ingen forkunnskaper eller erfaring med å dømme sumo er påkrevd, da reglene er lette å lære seg og det vil bli gitt instruksjon etter behov.

Klubber som har utøvere som trener sumo og som har interesse av å være med, men som ikke står på listen over, kan kontakte Sigmund. Vi ønsker slikt engasjement velkommen, og etter en konkret vurdering av hver utøver kan tilbud gis til flere enn de som står på listen over.

For mer informasjon om logistikk, deltakeravgifter, og påmelding, kontakt Sigmund per epost sigmundwiderberg@hotmail.no, eller telefon 91817968.

 Sumo VM 2023, 5.-8. oktober, Tokyo, Japan

Det jobbes kontinuerlig med å sette sammen laget til Sumo VM 2023. Det er færre vektklasser i VM enn i EM, og Norge kan kun delta men 1 utøver per vektklasse, 1 utøver i Åpen klasse, og 3+1 utøvere i lagkonkurransen.

VM for U21, U23, og Senior arrangeres samtidig og samme sted. EM for U21 og U23 vil være det viktigste (dog ikke nødvendigvis eneste) uttaksgrunnlaget for VM. Det vises til retningslinjene for uttak publisert på bryting.no.

For senior gjøres det fortløpende en konkret og individuell vurdering av hver enkelt utøver. Utøvere som er aktuelle for plass på laget til Senior VM vil bli kontaktet av Sigmund direkte i løpet av april, og enten tilbudt plass eller tilbudt uttakskamp mot andre aktuelle utøvere for å konkurrere seg til en plass. Uttakskamper, der det er aktuelt, vil finne sted før sommeren (senest juni).

Hvem som får tilbud om VM-plass eller uttakskamp vil bli fastslått etter en helhetlig vurdering, gjort av Tom og Sigmund i fellesskap.

EM U16 og U18 11.-12. november i Renes, Sveits

EM for U16 og U18 i Renes, Sveits avvikles 11.-12. november, og det vurderes som for tidlig å gjøre et uttak til det mesterskapet per nå. Uttaket til dette mesterskapet vil bli nærmere vurdert til høsten. Alle utøvere født i 2008, 2007, 2006, eller 2005 som tok medalje på Sumo NM 2023 er aktuelle kandidater til dette. Utøvere som deltok på NM uten å ta medalje, men som presterer i sumo internasjonalt gjennom 2023, vil også være aktuelle kandidater. Norgesmestere og utøvere som deltar på åpne turneringer internasjonalt for sumolandslaget gjennom 2023 vil bli prioritert. I vektklasser med flere enn 2 aktuelle kandidater vil det holdes uttakskamper høsten 2023. Det vises for øvrig til retningslinjene for uttak. I tråd med barneidrettsreglene og NBFs retningslinjer, deltar ikke Sumolandslaget med utøvere i U14-klassen.