Gå til innholdet
Sumolandslaget dro langhelgen 3. til 8. august på tur til Glasgow for å delta på Scottish Sumo Open og kjøre treningssamling med internasjonal sparring. Hovedtrener Sigmund Røtnes Widerberg har følgende å rapportere: 
«Først av alt vil jeg gjerne si at jeg er utrolig fornøyd med og stolt av gruppa som utgjør Sumolandslaget. Det gode miljøet i laget er noe alle gjør en aktiv, positiv innsats for å bidra til, og det merkes. Vi har fått til en kultur preget av samhold, smil, og lave skuldre, og det er jeg utrolig fornøyd med.
Dernest vil jeg nevne at de sportslige prestasjonene var enda bedre enn forventet. Vi er en divers gruppe med tanke på erfarings- og ambisjonsnivå: noen hadde dette som sin første internasjonale sumoturnering, mens andre brukte Scottish Open til å komme i gang med satsningen frem mot EM i september, VM i oktober, og ungdoms EM i november. Helhetlig snakker medaljestatistikken for seg: 5 gull, 5 sølv, og 4 bronser på 17 utøvere gjør oss til turneringens soleklart mestvinnende lag, og utøverne våre holdt et gjennomgående høyt sportslig nivå.
Og vi fikk mye takk og skryt fra arrangøren for å ha vært en god og ryddig aktør å ha med å gjøre, for vårt bidrag til den internasjonale treningssamlingen, og for å ha vært de første til å melde på et stort lag. Det tar vi med oss og bygger videre på.
Dette var også første gang vi hadde med dommere på en internasjonal turnering, og Linda, Marine, og Torgeir utførte dommergjerningen på ypperlig vis. Og landslagssjef Tom Sandstad gjorde en kjempejobb med filming av alle de norske kampene, som vi kan bruke til markedsføring, identifikasjon av forbedringspotensiale, og research på motstanderne våre.
Alt i alt har jeg inntrykk av at dette var en veldig positiv opplevelse for alle involvert, og at utøverne, dommerne, de medfølgende, og oss i trener teamet alle fikk en vitamininnsprøytning av denne turen. Dette lover godt for høstsesongen. De andre lagene i Europa, og i verden for øvrig, begynner å anerkjenne oss som et stort lag med kompetitive utøvere på aller høyeste nivå, og det med god grunn.
Arrangøren har varslet at det nok blir Scottish Open samme tid samme sted neste år, bare enda større og bedre, og det gleder jeg meg til allerede. Det er en perfekt start på høstsesongen for oss dette her, og skikkelig god team building!»
Medaljeoversikten for Norge fra Scottish Open ser slik ut: 

U18 åpen: Gull til Sander Valle , sølv til Maicol Alexander Timraz-Olsen
65kg kvinner: Gull til Malin Dorsey, sølv til Ramona Eriksen , bronse til Liz Hjelle Jenssen.
80kg kvinner: bronse til Pernille Rojahn Oddlien
80+ kvinner: bronse til Cathrine Alida Frilseth
Åpen kvinner: sølv til Cathrine Alida Frilseth
70kg menn: Gull til Erik Bjørgen
77kg menn: gull til Sander Valle
100kg menn: gull til Kim Erik Valentin Svensson , sølv til Simen Solibakke Ramsland , bronse til André Groseth
115kg menn: sølv til Simen Nordlie Kristensen
Åpen klasse menn: bronse til Brage Mørk

Ramona Eriksen fikk også teknikk-prisen.