Gå til innholdet

Pressemelding:
Sumobryter Truls Thue er som eneste nordmann tatt ut til World Combat Games.

  1. oktober går World Combat Games (WCG) av stabelen. Der blir norske Truls Thue fra Moss eneste utøver med det norske flagget på brystet.

Går for gull

 

World Combat Games samler de beste sumobryterne verden over, men Thue skrur ikke ned ambisjonsnivået av den grunn Han skal bryte i 85 kg-klassen og åpen vektklasse:

Ambisjoner? De som kjenner meg vet at de ikke er mindre enn at jeg går for gull, jeg. Det er en ære å bli tatt ut, og jeg skal selvfølgelig kjempe alt jeg har for Norge. Jeg mener selv at jeg har gode sjanser mot de andre gutta i 85 kg, det har jeg vist før. I tillegg er jeg klar for å krige i åpen klasse, sier Truls Thue, og legger til:

Det å være eneste nordmann som er tatt ut gir meg en boost til å kjøre ekstra hardt. Jeg er svært takknemlig for støtten, oppfølgingen og mulighetene jeg har fått fra Sumolandslaget.

 

Imponerte

Thue debuterte internasjonalt under en Europacup-turnering så sent som i fjor. Det tok imidlertid ikke 26-åringen lang tid å markere seg, da han på imponerende vis vant turneringen i sin vektklasse.

Thue har fortsatt i samme spor siden gjennombruddet og kronet blant annet fjoråret med EM-sølv i Polen. Hans resultater internasjonalt sikret han en plass i WCG som en av tre europeiske utøvere.

Enorm fysikk

Hovedtrener for Sumolandslaget, Sigmund Røtnes Widerberg, er også positiv til Thues sjanser. Han mener fysikken til landslagsutøveren gjør han til en reell utfordrer til topplasseringene:

-Truls kan nå helt til topps i 85kg, det har jeg ingen tvil om. Fysikken hans overgår de fleste i verdenseliten. Truls har en eksplosiv og energisk stil som gjør han vanskelig å hanskes med, selv for de mest rutinerte sumobryterne der ute, sier Widerberg.

Røtnes Widerberg er også ærlig på hva de jobber med for å løfte Thue enda et hakk inn mot mesterskapet.

Utfordringen vår er å klare å bygge Truls teknisk og taktisk, slik at han tar steget fra å være en joker til å bli et ess. Han har arbeidsmoralen og kampviljen som kreves. Det er heller utfordrende at han får deltatt i for få internasjonale turneringer, rett og slett på grunn av mangel på ressurser. Vi har uansett et opplegg frem mot WCG som vi føler oss trygge på at er veldig godt.

At Truls blir tatt ut her er ellers et bevis på at det jobbes godt i sumomiljøet her i Norge. Vi opplever vekst og mye entusiasme om dagen, og da er det gøy å ha noen som representerer oss godt internasjonalt. Vi gir utøverne våre sjansen til å prestere på sine premisser, og den eneste gjenytelsen vi ber om er at de bidrar positivt tilbake til miljøet i laget. Truls er en god bidragsyter på den fronten og backer opp lagkameratene sine og sprer godt humør. Vi er stolte over og glade for å ha han som en del av Sumolandslaget.

Veien til WCG

Med i overkant av to måneder til turneringen starter har teamet planen klar. Oppkjøringen vil hovedsakelig gjennomføres med trening hjemme i Norge. Her skal Thue trene med erfarne Joakim Rusvik. Rusvik har selv 11 internasjonale mesterskap bak seg, og innehar ifølge landslagstrener Røtnes Widerberg en sumoteknisk ekspertise få andre har. Rusvik vil fungere som sparringspartner og trener for Thue. De to er på plass under VM i Tokyo 7.-8. oktober, som blir Thues siste turnering og generalprøve før WCG.

Truls Thue konkurrerer i World Combat Games 21.-22. oktober.

 

Kontakt:
Hovedtrener sumolandslaget, Sigmund Røtnes Widerberg:

Telefon: 918 17 968

E-post: sigmundwiderberg@hotmail.no