Gå til innholdet
Sumolandslaget har tilbragt helgen i Milano, og deltatt på Milano Sumo Open som én av fem nasjoner. Milano er den siste av vår-sesongens Open-turneringer, og et strategisk viktig stevne for Sumolandslaget på mange måter.
Hovedtrener Sigmund Røtnes Widerberg har følgende å melde:

«Milano Open er på mange måter et viktig treningsstevne for oss: hver og en av de 6 utøverne vi hadde i aksjon i helga hadde sine tekniske saker å jobbe med, og det er godt å få turneringer som dette hvor vi får mange kamper å finpusse teknikken på, så vi vet hva vi skal jobbe med gjennom sommeren og frem mot U18 EM i slutten av måneden og U18 & senior VM i september.

Særlig viktig var turneringen for våre to juniorer: vår nummer 60 Sander Valle fra AK-54 Vardø og vår nummer 58 Angelica Støtzer-Karlsen fra Fredriksten BK. Sander skal representere oss i U18 80kg på både EM og VM, men har ikke hatt mulighet til å få konkurransetrening siden januar. Mens Angelica har dette som siste anledning til konkurransetrening før hun skal representere oss på U18 VM i kvinnenes mellomvekt i september. Dette var derfor et veldig viktig treningsstevne for våre to juniorer.
Sander, som gikk i senior 85kg (en vektklasse over hans vanlige seniorvekt på 77kg) hadde en veldig god turnering: Åpnet med en fin kampseier mot Italia. Måtte se seg slått i kvartfinalen mot en veldig rutinert seniorbryter fra vertsnasjonen. Tok seg så til bronsefinale med en ny fin kampseier mot Italia i repechage. Og i bronsefinalen klaffet alt: han pløyde ut en sterk franskmann, og tar med seg medalje hjem til Norge. Meget godt levert av Sander.
Angelica åpnet også sterkt med kampseiere som tok henne til semifinalen i kvinnenes 65kg. Der møtte hun dobbelt verdensmester i sandbryting fra Italia, og måtte se seg slått etter en tøff kamp der. Men nok en sterk seier sikret jenta fra Halden bronsemedalje i hennes andre internasjonale seniorturnering. Hun var litt uheldig og røk ut innledende i åpen klasse. Men vi ga henne ankerplassen i lag-konkurransen, og der klinka hun til med to kampseiere til og sikret gullmedaljen for Norge. Den siste kampen hennes var den beste, og det lover godt: vi er her for å lære, og Angelica er et stort talent som lærer fort.
Jeg må rette en stor takk til seniorlaget vårt som var med og bisto meg med kampforberedelser, veiledning, og oppvarming av våre to ovenfor nevnte juniorer. Ramona Eriksen (# 39), Erik Bjørgen (# 27), Rikke Juell Bugge (# 24), og Cathrine Frilseth (# 34) fra henholdsvis AK-54, Sp.09, Sp.09, og Gjerdrum AK var helt fenomenale forbilder og lagkamerater for våre unge utøvere. De gjorde det også sterkt på matta:
Erik dominerte totalt i herrenes 70kg, og tok en gullmedalje uten å være truet et sekund.
Ramona gikk opp 3 vektklasser til 65kg, og måtte kun se seg slått i finalen mot tidligere nevnte sandbrytingsstjerne fra Italia. Hun stilte også i åpen klasse, hvor semifinalen mot vår egen Cathrine Frilseth var den eneste oppgaven som ble for hard. Men svært aktverdig sølv og bronse på Ramona.
Rikke Juell Bugge gikk opp 2 vektklasser til 80kg, og herjet med alle hun møtte der – en sikker gullmedalje til henne. Hun tok seg også til finalen i åpen klasse hvor hun kun måtte gi tapt mot Cathrine, og var med i 3-kvinners laget vårt som tok gull.
Og Cathrine dro av gårde med gull i tungvekt, åpenvekt, og lag. Helt ubeseiret og urokkelig i dag. Medaljer nummer 11, 12, og 13 for Cathrine hittil i år.
Stor takk også til Tore Karlsen, Maria Theresa Gaikonen, og Vincent som var med på turen og bisto både med logistikk og med å bidra til det sosiale miljøet i laget. Dere får stjerne i boka mi alle tre.
Og som alltid: vi hadde det hyggelig og moro i hverandres selskap gjennom hele turen, som jo er det aller viktigste. For sumolandslaget var denne gangen suverent best – men uavhengig av det, er vi alltid godest».