Gå til innholdet

I starten av oktober var Stavanger bryteklubb sin Håndbak avdeling på Paralympisk skoledag.

Det var veldig kjekt å få vise at det går an å drive idrett selv med fysiske utfordringer. Med Andre Husebø i spissen stilte vi opp med to håndbak bord og var klare til å vise fram håndbak til barna.Det var mange som kom bort for å prøve styrken! Det var 9 skoler som kom for å prøve 15 ulike idretter, hvor håndbak var en av de.

Det ungene sa til NRK i ettertid, var at det var kjekt å være med å se at de med fysiske utfordringer også kunne drive med idrett, selv om de satt i rullestol, manglet en arm eller var blind. De fikk prøve mange forskjellige idretter sammen med de som hadde funksjonsnedsettelser, forteller Britt Eli Pedersen i Stavanger Bryteklubb.

Håndbak er en fantastisk gren for utøvere med funksjonshemming, hvor utøvere kan konkurrere mot hverandre, og mot funksjonsfriske. Håndbak er en idrett som virkelig bidrar til å integrere paraidretten med idrett for funksjonsfriske, forteller David Eilert Eilertsen, Håndbakansvarlig i Norges Bryteforbund.