Gå til innholdet

Det ble ingen finaler på de norske deltagerne i årets U 23 VM som gikk av stabelen i Budapest i forrige uke.

Først ut av Ramona Eriksen fra AK-54 som møtte Tsogt Ochir fra Mongolia i kvalifiseringen. Ramona tapte sin kamp 10-0, og når hennes motstander tapte 1/8-dels finalen var mesterskapet over for Ramona. Hun endte på en 17. plass i 50 kg-klassen

Neste norske var Per-Anders Kure fra National. Han møtte kineseren Shi i kvalifiseringen en jevn kamp han til slutt vant 10-9. Der etter møtte han Nurialiiev fra Ukraina i 1/8-dels finalen. Det endte med en solid 6-0 seier og Per-Anders var klar for kvartfinale. I kvartfinalen ble det et knepent 3-2 tap mot japaneren Sakuraba. Japaneren gikk hele veien til finalen så Per-Anders fikk rekval mot Akkoyun fra Tyrkia. Den kampen endte 9-0 til Akkoyun og mesterskapet stoppet der for Per-Anders. Han endte på en 8. plass i 77 kg, og ble beste norske under årets mesterskap.

Nestemann ut var Sebastian Aak fra Kolbotn. Han møtte Peltokangas fra Finland i 1/8-dels finalen og vant kampen 4-1. I kvartfinalen var det Suleymanov fra Azerbaijan som sto for tur. En heftig kamp med mye poeng, men som til slutt endte med tap for Sebastian 15-6. Også Sebastians overmann tok seg til finalen, som ga Sebastian en mulighet på rekval. I den kampen var det japaneren Kusaka som sto for tur. En tett og jevn kamp, men som dessverre endte med japansk seier 8-6. Dermed endte Sebastian på en 9. plass i 72 kg.

Siste norske i aksjon var Morten Thoresen fra Bodø. Mortens første motstander var Balatoni fra Ungarn. Hjemmenasjonens bryter ble slått 3-1 og Morten tok seg dermed til kvartfinale. Som for de andre gutta ble det også for Morten stopp i kvartfinalen. Endo fra Japan vant 11-0 over Morten, men japaneren ble slått ut av årets verdensmester i semifinalen så Morten fikk ingen mulighet til å komme inn igjen i turneringen. Dermed endte Morten årets U 23 VM på en 12. plass i 67 kg.

I tillegg til trenerapparatet bestående av Lotta Andersson, Fritz Aanes og Petter Karlsen hadde Norge hele tre internasjonale dommere tilstede under stevnet. Hans Marius Meland, Thomas Hammer og Samy Adolfsen deltok som dommere.