Gå til innholdet

Årets senior EM i bryting går i år av stabelen i Roma, Italia. Årets EM er en del av verdensranking og er det siste store stevnet før vårens OL-kvalifiseringer drar i gang i midten av mars. Norge stiller med 5 herrer og 4 damer i årets EM. I morgen starter EM

Stig Andre Berge 2

Gjennom hele neste uke vil norske brytere være i aksjon i Roma, under senior EM i bryting. Mesterskapet går ved den italienske kysten rett utenfor Roma sentrum. Mesterskapet er det siste store stevnet får OL kvalifiseringen som går i mars.

Følgende dager bryter de norske:

Mandag og tirsdag:

55 kg Snorre Harsem Lund, Sportsklubben 09
63 kg Stig Andre Berge, Oslo Bryteklubb
77 kg Per Anders Kure, T & IL National

Tirsdag og onsdag:

67 kg Morten Thoresen, Bodø Bryteklubb
72 kg Sebastian Aak, Kolbotn Bryteklubb

Onsdag og torsdag:

50 kg Ramona Eriksen, AK-54
76 kg Iselin Solheim. Snøgg Bryting

Torsdag og fredag:

53 kg Silje Kippernes, IL Braatt
57 kg Grace Bullen, BK Atlas

Norge stiller et blandet lag med både rutinerte utøvere, samt noen debutanter på senior nivå. Selv i en OL-sesong er det viktig at noen av de yngre utøverne får mulighet til å kjenne på nivået i seniormesterskap. Det kommer et VM i Oslo i 2021 og det er viktig for forbundet å gi noen av de yngre utøverne mulighet.

Resultater og live stream: https://unitedworldwrestling.org/event/european-championships-19