Gå til innholdet
I går fikk Morten Thoresen sitt definitive gjennombrudd på senior nivå, med seier i EM-finalen i 67 kg. Morten beseiret russeren Nazir Abdullaev i en tett og jevn kamp. 

Jürg Richter

Finalen ble en tøff batalje som en hver finale skal være. Morten kommer under 2-0, men kriger seg tilbake i kampen. På stillingen 2-1 blir russeren dømt passiv og Morten leder på 2-2. Derfra og inn kjemper Morten med alt han har og klarer å sikre seg sitt første internasjonale gull.

«Dette har jeg kjempet for lenge. Jeg møtte en russisk vegg, men kriget hele veien og la igjen alt på matten. Jeg husker ingen ting av slutten av kampen», forteller Morten.

«Morten viser karakter i dag. Dette er fortjent», sier en fornøyd trener Fritz Aanes.

Mortens vei til gullet begynte med 4-3 seier mot Kristapus Sleiva fra Lithauen.

I kvartfinalen møtte han Enes Basar fra Tyrkia. Det ble en tett og jevn kamp hvor Morten måtte krige hele veien, men han tok seieren til slutt. Tyrkeren ble dømt passiv som gir Morten ett poeng og mulighet til å score i parterre (Hvor motstanderen må starte liggende på magen på matten.) Også i andre periode kjørte Morten motstanderen passiv og sikret sitt andre poeng. Morten viser seg som den mest utholdende av de to og styrer inn til en 2-0 seier.

I semifinalen møtte Morten Liavonchyk fra Hviterussland. Dette ble også en tett kamp hvor det kun ble delt ut passivitetspoeng. Men Morten brukte aggresiviteten og utholdenheten sin og kjørte hvterusseren tom.

NBF gratulerer så mye med et deilig EM gull!!

Jürg Richter

Jürg Richter