Gå til innholdet

På lørdag ble senior NM arrangert på Fauske. Fauske Atletklubb har også tidligere vist at de kan arrangere flotte brytestevner, men i år slo de virkelig på stortromma. En flott ramme rundt arrangementet ble skapt i idrettshallen, samt en flott avslutning med banket på hotellet. Hele 15 norgesmestere ble kåret, i 10 vektklasser for menn og 5 for damer.

Hallen rigget opp til en intim atmosfære rundt mesterskapet. foto: Tommy Skauen

Det deltok 16 damer og 52 menn på årets NM. Det var brytere fra 23 klubber. Finalestevnet ble et høydepunkt med mange flotte kamper, hvor verdige mestere ble kåret.

På damesiden var det Ramona Eriksen, AK-54 som ble norgesmester i 50 kg. 57 kg ble vunnet av Othelie Høie, Atlas. Også seieren i 62 kg gikk til Fredrikstad og Grace Bullen. 68 kg ble vunnet av Hedda Haug Strand, Tønsbergkameratene. Mens bronsevinner fra EM Iselin Solheim sikret gull for Snøgg i 85 kg.

På herresiden var 10 vektklasser. 55 kg ble vunnet av Snorre Harsem Lund, SP 09. Samuel Andreassen fra Gulseth tok nok en gang med seg NM gull fra Senior NM. Denne gangen i 60 kg. I 63 kg-klassen var det Jacob Tangen fra Urædd som tok seieren. 67 kg ble vunnet av Pål Eirik Gundersen, Atlas, som fikk sitt etterlengtede første NM gull for senior. Arrangørklubben fikk også sin gullmedalje i 72 kg ved Benjamin Hansen. Sebastian Aak fra Kolbotn vant 77 kg, mens 82 kg gullet gikk til Tønsbergkameratenes Exauce Mukubu. I 87 kg ble det gull til Mats Rolfsen fra OBK som gjorde et comeback i NM sammenheng. I 97 kg ble det favorittseier til Felix Baldauf fra IL Braatt, mens i 130 kg var det Nikloa Milatovic fra SP 09 som kunne innta plassen øverst på seierspallen.

Det er gøy å se at NM tiltrekker seg brytere i alle aldre, og viser at også de unge utøverne kan få kjenne på stemningen og trykket som er rundt et slikt arrangement. Vi håper at flere av våre håpefulle ungdoms- og juniorbrytere benytter anledningen til å delta på senior NM i årene fremover.

Alle gullvinnerne fra herreklassen sammen med landslagstrener Fritz Aanes. Foto: NBF

Gullvinnere i kvinneklassen sammen med landslagstrener Lotta Andersson. Foto: Tommy Skauen

Heder til EM medaljører

Før finalestevnet ble det gjort heder på våre ferske medaljører fra EM. Grace Bullen, Morten Thoresen og Iselin Solheim fikk blomster fra arrangør klubben, samt blomster og EM bonus fra forbundet. Salten Laks som er en av forbundets viktigste samarbeidspartnere ga utøverne deres premierte røk laks. I tillegg benyttet Fauske AK anledningen til å hedre en av klubbens virkelige ildsjeler, Kai Fauli, som var med å stifte klubben.

EM medaljører får heder fra NBF og Fauske AK. Foto: Tommy Skauen

Kongepokal til Grace Bullen og Exauce Mukubu

Årets kongepokalvinnere. Foto: Tommy Skauen

Årets NM prestasjoner ble også belønnet med kongepokaler. I år gikk kongepokalen for damer til Grace Bullen fra Atlas. Grace vant sin vektklasse 62 kg suverent. På herresiden var det Tønsbergkameratenes Exauce Mukubu som etter sin i 82 kg som ble tildelt kongepokal.

Da gjenstår det å gratulere alle medaljevinnere og takke Fauske AK for et fantastisk gjennomført NM i bryting 2020.

Fullstendig resultatliste finnes her.