Gå til innholdet

Stig-Andre Berge forlenger brytekarrieren til etter OL og avslutter med VM i Oslo neste år.

Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Han har vært i tenkeboksen etter utsettelsen av OL, men nå har han bestemt seg: Stig-Andre Berge fortsetter og satser alt på å kvalifisere seg til OL i Tokyo neste år, og deretter avslutte med VM på nye Jordal Amfi i Oslo. 

-En drøm

-Jeg har hatt et klart mål om å avslutte karrieren med et fjerde og siste OL. Det er viktig for meg å få satt et skikkelig punktum. Opprinnelig var VM i Oslo utenkelig, men OL-utsettelsen betyr at VM kommer bare to måneder etterpå. Det er en drøm som går i oppfyllelse når jeg kan avslutte med et VM på hjemmebane foran et fullsatt Jordal Amfi, sier Stig-Andre Berge.

Utbruddet av koronaepidemien førte til at 36-åringen måtte avklare det økonomiske grunnlaget for å kunne satse videre. Seks av samarbeidspartnerne er med videre, og det har vært avgjørende.

-Samarbeidspartnerne fortjener en stor takk for at de blir med videre tross tøffe og usikre tider.

Berge har bronse fra VM og 3 sølv fra EM, og tok bronse i OL i Rio i 2016. Han har vunnet to kongepokaler og har 11 NM-titler. 36-åringen har brukt koronakrisen som en motivasjonsfaktor for å satse videre.

 -Vanvittig motiverende

-Jeg får ikke gjort noe med pandemien og har valgt å ikke bruke energi på det, men heller tenkt at jeg kan skaffe meg et forsprang på konkurrenter som sliter med motivasjonen. Det handler om å gi gass, ikke tvile, forteller Berge, som også påpeker at motivasjonen for å være en del av landslagsgruppa er stor.

-Det er vanvittig motiverende å være den del av gruppa med lagkamerater og trenere. Vi har en trener som gir alt for gruppa, et veldig bra samhold blant utøverne og et forbund som gjør en solid jobb. Vi gleder oss til å bidra til å fylle Jordal og vise oss frem for det norske folk under VM neste år.

-Fantastisk utøver

Norges Bryteforbund gleder seg over at Berge satser videre.

-Stig-Andre er en fantastisk utøver, en leder i gruppa. Han setter standarden på trening for alle andre som er med, så det at vi får ha Stig-Andre med oss i ett år til er en fantastisk mulighet for de andre gutta til å lære enda mer av Stig-Andre, sier landslagstrener Fritz Aanes og får støtte av sportssjefen:

-Det er kjempegledelig at Stig-Andre forlenger sin karriere et år som følge av utsettelsen av OL. Det hadde vært trist hvis det var koronapandemien som satt stopperen, men jeg har forståelse for at han måtte gå noen runder i tenkeboksen. Stig-Andre er alltid helhjertet inn i det han foretar seg, sier sportssjef Jacob Haug.

For bryteforbundet og VM i Oslo betyr også karriereforlengelsen mye.

-Stig-Andre er en flott ambassadør for brytesporten både nasjonalt og internasjonalt. At han nå velger å avslutte sin karriere med VM i Oslo er fantastiske nyheter for oss og vil medføre ekstra mye positiv oppmerksomhet rundt vårt VM i oktober 2021, sier generalsekretær Morten Sandnæs.

 VM i Oslo arrangeres fra 2. – 10. oktober neste år. 1000 deltakere fra 100 land deltar i mesterskapet som arrangeres på Nye Jordal Amfi.