Gå til innholdet

NRK har sikret seg rettighetene til VM i bryting i Oslo neste år.

VM i bryting arrangeres på nye Jordal Amfi i Oslo 2. – 10. oktober neste år.

1000 deltakere fra mer enn 100 land deltar i det som er ett av de største idrettsarrangementene i Norge siden OL på Lillehammer. NRK lover en fyldig dekning av mesterskapet og spennende TV-øyeblikk.

 

-Bryting er en spektakulær idrett, med mange, sterke norske utøvere. Vi er svært glade for at vi skal utvikle og formidle bryte-VM på hjemmebane, sier sportssjef i NRK, Egil Sundvor. NRK vil vise bryte-VM på NRK 1 og NRK 2, og i tillegg vil mesterskapet bli streamet på NRK TV.

-Dette er veldig gode nyheter for brytesporten i Norge, og med NRK som rettighetshaver vil oppmerksomheten om VM på hjemmebane øke ytterligere. Vi gleder oss til å samarbeide med NRK, og vise TV-seerne våre beste utøvere jakte på VM-medaljer, sier generalsekretær Morten Sandnæs i Norges Bryteforbund.

OL i Tokyo arrangeres to måneder i forveien, og med gode norske prestasjoner i OL håper bryteforbundet på folkefest på Nye Jordal Amfi.

-Det blir en kjempefin og intim arena, og vi kan garantere gode publikumsopplevelser, sier Sandnæs.

Stig-Andre Berge offentliggjorde i forrige uke at han forlenger karrieren til og med VM på hjemmebane. Berge har bronse fra VM og 3 sølv fra EM, og tok bronse i OL i Rio i 2016.

I tillegg satser profiler de ferske europamesterne Grace Bullen og Morten Thoresen i spissen, sammen med Iselin Solheim, Felix Baldauf og resten av landslaget for fullt mot mesterskapet på hjemmebane.

– Vi er glade for å ha sikret oss disse rettighetene og veldig glade for at bryteforbundet verdsetter den eksponering og journalistiske kraft NRK kan levere, sier rettighetssjef Runar Østmo i NRK.

Jordal Amfi står ferdig i juli, og vil ha plass til snaut 5 000 tilskuere under VM i bryting. Billettsalget starter til høsten.

Photo: Bildbyrån

Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN /