Gå til innholdet

Ventetiden er over, og etter 11 måneder er gutta endelig i gang igjen med konkurranser. Etter 2 uker på treningssamling i Tata (Ungarn) for Morten Thoresen, Stig Andre Berge, Felix Baldauf og Oskar Marvik (Per Anders Kure er reist hjem pga skade), gikk turen over grensen for å delta i Zagreb Open. En viktig konkurranse nå i oppkjøring inn mot OL kval i mars, for å få riktig internasjonal sparring.

Det var godt å komme i konkurransemodus igjen, sier en middels fornøyd landslagssjef Fritz Aanes til NBF. Turneringen gav oss noen viktige svar, som vi nå skal ta med oss videre inn mot en ny og viktig treningsperiode, avslutter Aanes med fra Zagreb.

Norge måtte denne gangen stole på Bodøværingen Morten Thoresen (67 kg), som viste solid bryting innledningsvis på lørdagen, og gikk dermed hele veien til finalen (søndag kveld). Her møtte han polakken Gevorg Sahakyan, men gikk dessverre tapende ut av den kampen med 9-0 (VSU).

I 63 kg, gikk Stig-André Berge til en bronsefinale, men tapte mot tyskeren Andrej Ginc med sifrene 10-1 (VSU). I semifinalen så møtte Stig-André rumeneren Victor Ciobanu, som vant knepent finalen på poeng (8-7), mot svenske Niklas Ohlen.

I 97 kg, gikk også Felix Baldauf til bronsefinalen, men valgte å stå over pga en skade. Felix tapte forøvrig semifinalen mot finnen Arvi Savolainen på poeng 5-3, som vant finalen med 8-0 (VSU) over Vilius Laurinaitis fra Litauen.

For Oskar Marvik i 130 kg ble det med den ene kampen på lørdagen, da han innledningsvis tapte på poeng (3-1) for Heiki Nabi fra Estland. Nabi gikk forøvrig til en bronsefinale, men måtte se seg slått på poeng (7-0) for tyrkeren Muhammet Hamza Bakir.

Nå venter en ny treningssamling i byen Porec ved Adriaterhavet, før turen går til tilbake til Ungarn igjen for en ytterligere samling. Vi ønsker de norsk gutta lykke til med de kommende forberedelsene.