Gå til innholdet

Samling och tävling i Ukraina – Outstanding Ukrainian Wrestlers and Coaches Memorial tournament

Mellan 18-25 Februari har vi deltagit på en internationell samling i Kiev Ukraina.

Tillsammans med 15 nationer ca 100 jenter förberedde vi oss inför tävlingen denna helgen och det stora målet OL Europaqualificeringen i Budapest 19-21 mars.

Samlingen var på Ukrainas olympiska center i Kiev. Tjejerna har stått på riktigt bra och det har blivit mycket sparring som vi saknat under lång tid. Känslan är att alla är hungriga och njuter av att vara tillbaka ute på brottarmattan.

26-28 februari deltog vi på Outstanding Ukrainian Wrestlers and Coaches Memorial tournament.

Ramona Eriksen 50kg startade mot Agata Walerzak från Polen. Det blev en jämn första period där Ramona också plockade sina första poäng i seniorsammanhang. Bra jobbat! Sedan tog krafterna slut lite i andra perioden och Polskan vann tillslut med klara siffror. Ramona kommer ha möjlighet att utmana denna motståndare för revansch under kommande träningssamling i Polen.

Sofia Aak 62kg inledde mot Canadensiskan Michelle Fezzari. I första perioden var det även här jämnt och i stående brottning var det helt jämnt. Sofia krigade på och visade att hon är en tuffing att räkna med. Tappade för mycket poäng i parterr på en hög rullning med sax. Den är lite av Canadas parad rullning så den får vi träna på nu under Polen samlingen, och hitta ett bra försvar.

Iselin Solheim 76kg Fick tyvärr en känning i en gammal skada i ryggen dagen före tävlingen och vi valde tillslut att avstå från att tävla för att inte riskera något inför kvalet. Iselin fick istället ladda mentalt och träna vid sidan när de andra tävlade.

Med på denna tur har vi även haft äran att få ta hand om Sveriges Henna Johansson som är klar för OL i Tokyo till sommaren. På turneringen dominerade hon 65kg klassen och fick kliva högst upp på pallen. Grattis Henna!

Under dessa första 10 dagar har vi även hunnit med 3 st covid 19 tester! Alla negativa!

I dag går turen vidare till Polen för 10 dagar samling i Szczyrk.

Hilsen Bozo, Lotta og jentene.