Gå til innholdet

Fem personer på det norske brytelandslaget har testet positivt for korona.

Utøverne Felix Baldauf og Oskar Marvik har i tillegg til landslagstrenerne Fritz Aanes og Eren Gjægtvik testet positivt for korona i Budapest i Ungarn. Det har også fysioterapeut Jakob Larsen Jørgenvåg.

-De har kun lette symptomer, men det er forferdelig leit at dette skjer to dager før OL-kvalifiseringen. Vi måtte reise til Ungarn for å få sparring inn mot konkurransen, og har levd isolert på hotellet utenom treningene, sier sportssjef Erik Rønstad.

Landslaget er i Budapest for å bryte den europeiske OL-kvalifiseringen som er ett av to uttaksstevner til OL i Tokyo.

Herrebryterne har vært i Ungarn i to uker og er underlagt strenge smitteverntiltak og omfattende tester i likhet med de andre bryterne fra resten av Europa.

En bulgarsk bryter testet positivt tidligere i uka og den norske troppen testet seg tirsdag morgen.

Morten Thoresen, Stig-André Berge og Per Anders Kure testet negativt og skal etter planen bryte OL-kvalifisering lørdag etter å ha avgitt negative tester. De og alle konkurrentene blir testet på nytt før stevnet.

Grace Bullen og Iselin Solheim reiste til Budapest i dag og deltar i OL-kvalifiseringen fredag.

 -Vi visste at det var en kalkulert risiko for å bli smittet ettersom vi måtte trene ute i Europa etter jul. Det var helt avgjørende for sparringen. Vi har tatt alle forholdsregler underveis, men det er umulig å gardere seg. Det er ekstremt surt at dette skjer nå, sier landslagssjef Fritz Aanes.

Siste uttaksstevne til OL er 6. – 9.mai i Sofia i Bulgaria.

Kontaktperson for media: Sportssjef Erik Rønstad, Norges Bryteforbund: 402 43 976