Gå til innholdet

Iselin Solheim (76 kg) var først ut av våre norske jenter under EM i Polen i dag. For Solheim ble det tap 5-4 for Vasilisa Marzaliuk (Hviterussland) og tok seg dermed ikke videre fra kvalifiseringen til en 1/4 finale. En mulighet for rekval var innen rekkevidde, men da måtte nevnte Marzaliuk slå russiske Natalia Vorobeva i en semifinale, som Vorobeva gikk seierende ut av. Dermed stoppet Solheims videre sjanser her. Nå løftes fokus mot OL kvalen i Sofia om noen uker, hvor siste finpuss skal legges i Sverige.

Grace Bullen (59 kg) var andre jente ut på matta i Warszawa, og slo hjemmehåpet Jowita Maria Wrzesien (Polen) 7-4, og tok seg videre til en 1/4 finale. Her måtte Bullen dessverre se slått 7-0 av Anastasia Nichita (Moldova). Bullen var dermed avhengig av at Nichita gikk hele veien for å kunne håpe på en rekval, men hun tapte på poeng (4-4) for russiske Veronika Chumikova. For Bullen venter også den viktig OL kvalen om noen uker, som har valgt å gjøre de siste forberedelsene hjemme i Norge.

Sist ut av våre jenter var Ramona Eriksen (50 kg). Hun fikk tøff motstand i sin 1/4 finale og tapte 12-1 for moldovske Emilia Budeanu. Eriksen hadde også mulighet for en rekval, men nevnte Budeanu tapte sin semifinale på poeng (3-3), for bulgarske Miglena Selishka.

EM er dermed over for jentene, men vi har fortsatt mye god bryting i vente utover i uken, når gutta entrer matta på fredag. Følg landslagene i sosial medier for de siste oppdateringene.