Gå til innholdet

Iselin Solheim (76 kg) var først ute på matta i Sofia for å sikre seg en OL billett til Tokyo. Hun møtte ungarske Nemeth i sin 1/8 finale, men måtte seg se slått med sifrene 4-0. En skuffet Solheim måtte se OL toget gå. Vi hadde gjort de vi kunne av forberedelser inn mot konkurransen, men nok en gang så ser man hvor marginal denne idretten er, sier en skuffet landslagsjef Lotta Andersson til NBF.

Etter at Solheim ble slått ut, måtte man sette sin lit på at Grace Bullen (57 kg) skulle forsvare de norske fargene. I sin 1/8 finale mot canadiske Morais ble det en komfortable 12-2 seier. Det var en helt annen utgave av Bullen man så innledningsvis, enn det som ble levert for noen uker siden i Budapest. Svenske Lindborg ventet så i 1/4 finalen, og Bullen ble nok en gang for sterk med seier 10-0. I semifinalen, som Bullen måtte vinne for å sikre seg en OL billett, ventet russiske Chumikova. Grace startet med å ta 1 poeng, for så å komme bakpå med 1-4 til pause. Etter pause fikk hun kjapt utlignet og det stod 4-4 med påfølgende ruller hvor det da stod 8-4 i favør Bullen. Chumikova redusert så det stod 8-6 før Bullen fikk en firepoenger og ledelse 12-6. Hun holdt denne ledelsen helt til det stod igjen 50 sekunder, for så at russeren nok en gang redusert til 12-10. Med 32 sekundet igjen på tavla fikk Chumikova inn et fall på Bullen, og kunne med det sikre seg en billett til Tokyo. En svært skuffet Bullen måtte nok en gang se OL toget gå for denne gang. For Grace så blir det en bronsekamp mot enten Barka fra Ungarn eller Rodriguez fra Puerto Rico lørdag kveld.

Vi hadde troa på at våre jenter skulle gjøre en god prestasjon på matta i Sofia, men det viser bare hvor uhyre tøff og marginal denne idretten er, sier sportssjef Erik Rønstad fra Sofia. Det er lov å være skuffet nå, men så skal vi etter hvert rette blikket mot VM på hjemmebane i oktober.