Gå til innholdet

Det ble nok en skuffende dag på matta i Sofia, når det endelig var guttas tur. Det var knyttet store forventninger til våre gutter. Først ute var Per Anders Kure (77 kg), som møtte tyrkiske Cengiz, men ble for sterk og tapte med 0-5. Nestemann var Stig-André Berge (60 kg), som deltok i sin siste OL kvalik. Han møtte Mammadov fra Azerbajan i sin kvalifisering, men måtte se seg slått med sifrene 1-4, og med det så var Berges OL drøm knust.Oskar Marvik (130 kg) fikk sin OL kval debut i Sofia, men fikk det tøft på matta, og ble slått 0-7 i sin 1/8 finale. Morten Thoresen (67 kg) møtte armenske Aslanyan i sin 1/8 finale, men ble for sterk og tapte 0-8. Vi måtte da sette vår lit til Felix Baldauf (97 kg) og han innfridde forventningene fra start, og slo sør-koreanske Seungjun med 9-0 i sin 1/8 finale, og dermed var han videre til kvartfinalen senere på dagen. Der møtte han Kakhelashvil fra Italia, men kreftene holdt ikke helt inn og Baldauf måtte se seg slått med 1-3. Med dette så var Norges sjanser til en OL billett over for godt.

Litt positivt å ta med seg fra lørdagen, var nok en god kamp av Grace Bullen, som med det sikret seg en bronsemedalje. En mager trøst etter det bitre nederlaget dagen før, men uansett godt å kunne dra hjem med en positiv opplevelse siste dagen.

Det betyr at det ikke blir noen norske brytere under sommerens OL i Tokyo, som betyr at rekken slutter på 9 OL på rad. Nå blir det litt ferie på jentene og guttene, før vi retter blikket mot VM på hjemmebane i oktober.