Gå til innholdet

EM U20 WW startet litt trått for kvinnene da 2 av utøverne våre (Hedda Kvåle og Othelie Høie) ble alvorlig skadet bare dager før avreise. Men siden vi nå har et større juniorlag dro 4 utøvere (Anne Svarstad, Jannicke Strømnes, Viktoria Øverby og Ingrid Skard) og 2 trenere (Cesilie Magnussen og Gudrun Høie) til Dortmund for å delta i EM U20.

Dette var først gang U20-kvinnene skulle delta på stevne på 17 måneder så vi var spente på hvordan dette skulle bli uten stevne-trening i tillegg var 3 av utøverne første års junior og en debutant i Ingrid som kun har en håndfull stevner bak seg, men er en utøver i rivende utvikling. Alle 4 utøverne skulle bryte på dag 2 så vi hadde en dag til å slappe av og forberede oss. Trekningen ble som alltid noen med god trekning andre møtte finalister i første kamp.

Først ute var Anne i 53 kg, hun måtte i kvalifiseringskamp inn til 1/4-finale og møtte italienske Maria Ferone som hvor Anne startet friskt tok ledelsen 2-0 som raskt ble utlignet til 2-2 og etter nok en dukking ble til 4-2 deretter begynte Anne å finne ut av italienerens bryte-stil  og vant tilslutt på fall i 2.omg hvor hun også lede på poeng 10-5. Dette er første kampen Anne vinner i et internasjonalt mesterskap bortsett fra nordisk så positiv start.I 1/4-finalen møtte Anne ukrainske Natalia Klivchutska som senere vant vekta overlegent. Ukraineren ble for sterk og Anne tapt 10-0, men siden UKR gikk til finale fikk Anne rekval mot Michaela Samoil, MDA også her ble Anne styrkemessig underlegen mot MDA som senere tok bronse og nytt tap 10-0. Dermed ble Anne nr 7 i en vekt med 15 deltakere. Gratulerer.

Ingrid i 65 kg møtte i første kamp i direkte 1/4-finale Noemi Szabados, HUN hvor Ingrid gjør en durabelig kamp som hun tilslutt taper 2-1, men da HUN går til finale får Ingrid rekval mot Luisa Scheel, GER. Her bryter Ingrid helt perfekt i 5 min og 50 sek hvor det da står 5-2 til Ingrid og 10 sek igjen av kampen. Nå blir Ingrid stresset over at hun ser ut til å nå bronsekamp i den harde 65 kg-vekta, reiser seg helt opp i stående og blir med på et 4-poengskast som gjør at hun i siste sekund taper 6-5. Svært synd for Ingrid som lærer mye av hver internasjonale kamp på høyt nivå, men en 9.plass av 15 utøvere i hennes første EM og skåret poeng i hver kamp. Gratulerer.

I 57 kg gikk Jannicke rett i 1/4-finale hvor hun møtte polske Patrycja Strezelcyk som var fysisk meget sterk og sammen med litt steve-nerver og en noe uryddig kamp som endte 10-0 tap. Nå gikk POL til finalen og dermed gikk Jannicke rett til bronsefinale mot CZE Anna Michalcova. Her så vi en annen Jannicke som brøt med vilje og ønske om å vinne. Det ble en jevn kamp hvor CZE tilslutt vinner 4-2 og dermed 5.plass av 12 deltakere. Gratulerer for en EM-deby.

I 62 kg brøt Viktoria i direkte 1/4-finale mot ukrainske Kateryna Zelenykh hvor Viktoria var tydelig påvirket av stevne-pausen og var ikke med i kampen og tapte på fall. Også her gikk UKR til finalen slik at Viktoria kom inn igjen direkte til bronsekamp mot tyske Chiara Hirt. Nå så vi en Viktoria som er på som brukte sin fysiske styrke og bryte-teknikk. Det hele ble svært nervepirrende da Viktoria ligger under til pause 2-3 og lite skjer i 2.omgang slik at hun ligger under på poeng til siste 5 sek gjenstår av kampen. Da gjør Viktoria et beinangrep, får 2 poeng 2 sek før slutt og vinner kampen 4-3 og bronsemedaljen er sikret. Gratulerer. Også for Viktoria er det hennes første kamp-seier i et internasjonalt mesterskap bortsett fra nordisk. Så utrolig sterkt gjort å ta EM-bronse som første års junior.

Totalt sett medførte dette at de norske kvinnene ble nr 9 (plassen bak ROU) av 25 nasjoner som deltok. Siden alle 4 kvinnene brøt på samme dag hadde vi med en trener til som var Cesilie Magnussen som debuterte som trener på et internasjonalt mesterskap. Hun gjorde en flott innsats, hjalp til med det meste inklusive sparringspartner så tommelen gikk ut av ledd og skapte god humør i laget. Tusen takk for god hjelp Cesilie. Tror alle 4 utøverne sitter igjen med mye lærdom, gode minner og motivasjon til videre trening. Det er en ære å få lov til å trene dere.

Skrevet og bilde av Gudrun Høie (trener).