Gå til innholdet

Dette er historisk, sier landslagstrener Fritz Aanes, til NBF! Han referere da til de to bronsemedaljene for gutta under junior EM i Düsseldorf.

Først ute av gutta var Exauce Mukubu (77 kg). I kvalifiseringen slo nevnte Exauce, Gkirnis fra Hellas 9-0. I 1/8 finalen måtte Cojoc fra Romania se seg slått 4-2 av nordmannen. I 1/4 finalen ble Gutu for sterk for Exauce, som tapte 8-0. Nevnte Gutu gikk hele veien til finalen (ble også europamester), som gjorde at Exauce fikk en ny sjanse med re-kval. Her gikk Exauce seirende ut, 9-0 mot Ilic fra Serbia. Dermed ble det bronsekamp, hvor Exauce møtte tyrkiske Saricicek. En tett og spennende kamp, endte med 5-3 seier til Exauce.

Så var det Marcus Worren (97 kg) sin tur til å forsvare de norske fargene. Worren måtte også gjennom en kvalifisering, og slo spanske Arribas 8-0. I 1/8 finalen møtte Worren armenske Sargsyan, som han slo på fall. I kvartfinalen ble det lett match for Worren, som slo ungarske Mohl 11-2. Russiske Mileshin ble dessverre for sterk for Worren i semifinalen, som måtte seg seg slått 5-1. Nevnte Mileshin gikk hele veien og ble Europamester. I bronsefinalen stod Tvildiani fra Georgia på motsatt side. En jevn kamp, som endte med fallseier til Worren.

Vi gratulerer våre unggutter.