Gå til innholdet

5.plass i den tøffe WW 57 kg klassen i U23 VM av Othelie Høie.

Etter den flott bronsemedaljen i U23 EM i mai 21 ble Othelie skadet i albuen i oppkjøringen til U20-mesterskapene og mistet både U20 EM, U20 VM og senior-VM på hjemmebane. Men rehabiliteringen etter operasjonen i juli-21 så ut til å gå raskere enn forventet så teamet ble enige om å forsøke å delta i U23 VM i Beograd, SRB 2.-6.nov. Othelie reiste som eneste kvinnelige deltaker fra Norge med meg som trener. Takk til Fritz deltok på trekningen for oss siden vi ankom Beograd etter trekningen og gresk-romersk gikk før fristil kvinner denne gangen. Othelie fikk en tøff trekning med mange medaljevinnere på sin side, men her var det bare å stå på.

Første kamp var 1/8-finale mot italienske Russo som tok sølv på årets U20 VM i 57 kg, en utøver Othelie tidligere aldri har møtt, men skulle være mulig å slå med god bryting. Vi var litt spent på hvordan Othelie ville bryte etter 6 måneder uten internasjonale kamper og i første kamp var hun tydelig litt redd for armen. Kampen startet med 1-0 ledelse etter 1.omg da ITA var passiv. I 2.omg utførte ITA et flott dobbel benangrep som gav 2 poeng, men 40 sek før slutt fikk Othelie til et flott enkelt benangrep som gav 2 poeng, i tillegg til en vending av motstanderen som dommeren ikke gav 2 poeng for, men siden Othelie ledet 3-2 og det kun var 30 sek igjen var det ikke aktuelt med protest. Så kampen endte i 3-2 seier. Neste var ¼-finalen mot Kamaloglu fraTUR nr 3 fra U20 VM i 57 kg og nr 16 fra senior-VM i Oslo. Dette virket som en jevn kamp hvor Othelie først får motstanderen passiv og leder 1-0, så får Othelie en advarsel og 1 poeng imot for å holde sin egen fot, en situasjon jeg ikke helt skjønte hvorfor, men Othelie forble konsentrert og ligger under 1-1 til pause. I 2.omg forsøker tyrkeren på hodefall som Othelie parerer og i neste øyeblikk er det Othelie som ut fra et dobbelt benangrep som forsvares av tyrkeren slår hodefall og etter en stund i fallsituasjon vinner på fall. Othelie er klar for semifinale mot Alina Akobiia fra UKR som var storfavoritt til å vinne vekta (medaljer fra tidligere U23 VM, sølv og bronse fra senior-EM), så dette skulle bli tøft. Her blir Othelie for svak, særlig da UKR stadig bryter på den nylig skadede armen og kampen ender i tap 10-0 i 2.omgang.

Da er det klart for bronsekamp neste kveld mot siste års U23 Hannah Taylor fra CAN. Othelie var godt forberedt og veiing dag 2 på morgenen var uproblematisk. På forhånd tenkte vi at dersom hun bryter optimalt har hun mulighet til å vinne kampen. Allerede tidlig i 1.omg mister Othelie balansen, Taylor kommer bakpå og får 2 poeng, i tillegg ble Othelie vendt x 2 og mister der 2 x 2 poeng og nesten fall, men Othelie kjemper seg ut, men ligger nå under 6-0. Nå går resten av kampen med til at Othelie må jage etter poeng, derav slipper hun også noen poeng og kampen ender 12-8 til Taylor. Surt med den kjipe 5.plassen, men Othelie viser at hun er tilbake etter skaden og at hun går et spennende år i møte med både U20- og U23-mesterskap i 2022.  Gratulerer med flott innsats Othelie med 5.plass i sin U23 VM debut.

Tekst og foto: Gudrun Høie