Gå til innholdet

Norges Bryteforbund og Fariborz Besarati er enige om å terminere kontrakten som trener for kvinnelandslaget i bryting. Fariborz befinner seg fortsatt i Kina av personlig årsaker, og vil med det ikke klare å løse de oppgaver som han var satt til å gjøre i tiden fremover for norsk bryting. Fariborz er uansett en trener som norsk bryting ser et stort potensial i til å utvikle kvinnesatsingen for fremtiden.

Norges Bryteforbund er i nær dialog med Grace Bullen, i samspill med Olympiatoppen for å se på hvilke muligheter man har i den situasjonen man har kommet opp i. Sammen skal vi nå finne de mest optimale løsningene for Grace, slik at hun står best mulig rustet til EM i Budapest i mars nå i første omgang. Det langsiktige målet er selvsagt OL i Paris 2024, men for å komme dit, så må vi også være godt nok rigget både i 2022 og 2023.

Parallelt med dette, så vil forbundet nå sette ned en ressursgruppe med et utvalg av personer knyttet til kvinnebryting, for å videreutvikle den langsiktige strategien til det beste for våre jenter både med tanke på Paris 2024 og Los Angeles 2028.

Norges Bryteforbund vil nå sette i gang jobben med å finne en ny landslagstrener.

Ytterligere spørsmål, kan rettes til sportssjef Erik Rønstad (40243976).