Gå til innholdet

Storeslem under Zagreb Open melder landslagssjef Aanes fra Zagreb til NBF. Ikke bare var det et råsterkt Zagreb Open, men også tidenes norske lagprestasjon i denne turneringen, konstaterer Aanes. Norge blir dermed 3 beste nasjon.

Årets Grand Prix Zagreb Open ble innledet med kvalifisering lørdag morgen. I 67 kg klassen, gikk Morten Thoresen hele veien til finalen og møtte tyrkiske Murat Firat. Det ble en tøff batalje på matta søndags kveld, og måtte se seg slått med 1-4.

I 72 kg klassen fikk man innledningsvis et helnorsk oppgjør mellom Håvard Jørgensen og Juan Sebastian Aak. Førstnevnte valgte å stå over pga skade. Aak røk ut i neste runde, og fikk heller ikke muligheter for rekval.

I 77 klassen stilt Norge med Per-Anders Kure, som tapte sin første kamp. Han fikk allikevel muligheten til en rekval søndag morgen, men valgt å stå over pga skade.

I 82 klassen imponert Exauce Mukubu innledningsvis, og tok seg til en semifinale lørdag kveld, hvor han møtte kroatiske Filip Cacic. I en jevn kamp (3-3), tapte han dessverre på siste poeng. Søndag formiddag ventet svenske Alexander Johansson i bronsekamp, og Mukubu styrte kontrollert inn til seier med sifrene 7-0. Mukubu tar medalje i sin Grand Prix debut på seniornivå.

I 87 klassen fikk Ruben Elias Been det tøft innledningsvis, men det gav han allikevel en mulighet for rekval, som endte med tap.

I 97 klassen stilte Norge med både Marcus Worren og Felix Baldauf. Worren tapte første kamp innledningsvis, og fikk heller ikke mulighet for rekval. For Baldauf så imponerte han hele veien til finalen, og vant med komfortable 4-0 mot hviterusseren Mikalai Stadub.

Oskar Marvik (130 kg) fortsatte der han slapp under VM på hjemmebane. Han tok seg til en semifinale som endte med 1-2 tap mot tyrkiske Osman Yildirim. Det gav han allikevel muligheten til å revansjere seg i en bronsefinale. Her møtte han rumenske Alin Alexuc Ciurariu og vant overlegent med 7-0.

En lovende start på sesongen, sier Aanas, som samtidig var spent på hvor man stod i forhold til våre konkurrenter. Nå venter 11 dager med tøff trening i Porec ved Adriaterhavskysten. Neste store utfordring blir ranking stevnet Yasar Dogu, Vehbi Emre & Hamit Kaplan i Istanbul i slutten av februar.