Gå til innholdet

Seniorstevnet Don Kolov, BUL 16.-20.2.22:

3 brytere stilte i fra Norge i Don Kolov som i år ble kjempestor med over 40 deltakende nasjoner siden både Henri Delgane i Nice, FRA og Ranking 1 i Roma, ITA ble avlyst grunnet Covid. Marion Bye er tilbake i senior med flott resultat en bronse i 76 kg etter 3 kampseire mot ESP, BUL og nok en BUL, kun tap i semifinalen mot IND. Blir spennende å følge Marion fremover. Othelie Høie hadde litt stang ut i denne turneringen. Hun kjente litt på manglende overskudd som gav tilslutt likevel en flott 4.plass i senior etter seier over IND 2-1, tap 2-0 for U23 verdensmester ROU, så ny IND i semifinale tap 5-4 og igjen tap 8-6 i bronsefinale etter å hatt motstanderen på fall før pause, men dommeren lot det gå lang tid før han dømte fall og da var det pause. Vitoria Øverby debuterte i seniorsammenheng og fikk en tøff trekning mot FRA i tillegg til at kroppen ikke fungerte helt ble det tap 10-0 og da FRA ikke kom til finalen i denne tøffe vekta som inneholdt ikke mindre enn 2 verdensmestere og flere medaljører fra EM og VM. Totalt 4 kampseire av 9 kamper på disse 3 unge bryterne i senior gir grunn til optimisme for å få flere kvinner enn Grace Bullen opp på et godt internasjonalt nivå i senior igjen.

Foto: Gudrun Høie

Stevne for U20 WW og U17 WW i Cenon, FRA 26.-28.2.22:

Da Klippan Lady Open ble avlyst grunnet Covid reiste de yngre bryterne til et int stevne i Cenon, FRA med 4 nasjoner. Sofia Aak debuterte som int trener for jentene med bravour. Alle 6 jentene gjorde sine saker bra og viser fremgang. Best var Melina Samsonsen med gull i 61 kg U17 WW etter 2 flott kampseire. Mirijam Hansen viste også styrke med sølv i 57 kg U17 WW med 3 kampseire før det ble tap i finalen. Sølv ble det også til Ida Mykle etter en seier og et tap i U17 WW 61 kg. I 65 kg U17 WW ble det sølv til Tea Holten. God fremgang viste junioren Jannicke Strømnes i 57 kg senior WW med 2 kampseire og 2 knepne tap som gav bronse etter en del forstyrrelser mellom kampene da hun ble plukket ut til dopingkontroll og kontrollørene ville hun skulle ta dopingtesten før hun var ferdig å bryte alle kampene og da ingen snakket særlig engelsk ble det litt frem og tilbake. I tillegg fikk Aida Lachinova i 49 kg U17 WW bronse da hun måtte opp en vekt da det ikke var deltakelse i 46 kg, men fikk 1 kampseier og 2 tap i 49 kg. Gratulerer til flott innsats av hele laget inklusive trener Sofia Aak.

Foto: Sofia Aak

Trener og tekst: Gudrun Høie