Gå til innholdet

Marion Bye deltok på sitt første mesterskap siden 2018 hvor hun som U17 tok bronse på EM og 5.pl på VM. Nå ble det en ny sterk bronsemedalje i 76 kg på EM U23. I direkte ¼-finale møtte Marion italienske Vincenza Amendola kampen bølget litt frem og tilbake før det ble fallseier. Semifinalen mot Kamile Gaucaite, LTU der Marion raskt endte under i fallposisjon og blir  liggende hele 1.omg og greide å unngå fall. Til pause lå Marion 2-0 under, i 2.omg fikk Marion ikke inn poeng og kampen endte 3-0 til LTU. Marion var klar for bronsefinale mot Lolita Obolevica fra LAT. Allerede under oppvarmingen før bronsefinalen var Marion bestemt på at hun ville vinne, hun var fokusert og siden Ingrid Skard møtte samme utøver på et UWW-stevne i LTU for få måneder siden visste vi en del om hvordan LAT brøt. Planen var klar, Marion skulle gå lavt og angripe enkelt ben lavt for å unngå hodefall. I starten av bronsefinalen blir Marion litt ivrig, går for høyt og blir med på hodefall, men fighter seg ut, men ligger nå 4-0 under. Etter god forberedelse får Marion inn sitt lave benangrep som gir 4-2, deretter er det jevn fighting. Så når det nærmer seg pause nok et benangrep av Marion som LAT forsøker å forsvare, Marion får fallpress på LAT og greier å få fall like før pause på 2 min og 41 sek. Bronsemedalje til Marion og Norge. Gratulerer Marion og hele kvinnelandslaget.

Othelie Høie skulle forsvare bronsemedaljen fra 57 kg i fjor, men gikk nå i 55 kg. Dette var en tøff vekt og Othelie fikk verst tenkelig trekning. I direkte ¼-finale møtte Othelie Yetgil, TUR som vi vet er en passiv bryter med mye erfaring på seniornivå. I 1.omg kjente begge på hverandre, Othelie fikk Yetgil  passiv og ledet 1-0 til pause. I 2. omg måtte Othelie forsøke å få inn et poengivende angrep, kom godt inn og fikk nesten løftet benet opp, men manglet litt power isteden kom Yetgil bakpå og rullet Othelie som gav 4-1. Mot slutten av kampen måtte Othelie forsøke nok et angrep, mislyktes og kampen endte 6-1. Når så Yetgil taper semifinalen med minst mulig margin 2-1 kun på advarsler mot den rumenske U23 verdensmesteren Ana ble det ikke flere kamper på Othelie dermed 8.plass denne gang.

Viktoria Øverby i 62 kg trakk kvalifiseringskamp mot Ameline Douarre, FRA som var samme motstander hun møtte for 2 uker siden i Don Kolov. Viktoria tapte da 10-0 på under 1 min, men nå var Viktoria bedre forberedt og fokusert. I 1.omg ble Viktoria med på noen benangrep, men siste benangrep før pause kontret Viktoria slik at Douarre lå i fallpress, men det var for kort tid til å få dømt fall så tiden rant ut til pause på stillingen 7-2 til FRA. I 2.omg var Douarre passiv, men Viktoria fikk ikke inn poeng og kampen endte 9-2 til FRA, men tydelig fremgang fra sist gang disse møttes. Viktoria endte også på en 8.plass.

Totalt flott innsats med EM-medalje til Marion om enn noe hard trekning for våre 2 andre deltakere. Alle disse 3 jentene har nå tatt medalje på internasjonale mesterskap det siste året, de er unge, har mange år igjen i U23. Dette viser en stadig økende bredde på kvinnesiden. Gratulere med flotte prestasjoner.

Foto og tekst: Gudrun Høie.