Gå til innholdet

Hedda Kvåles juniorgjennombrudd kom i Tallinn Open 2022.  Gode resultater av særlig U20 og litt å jobbe med for U17 WW. 3 gull og 1 sølv i U20 WW.

U20 WW

Knall innsats av junior-jentene som tok 3 gull og 1 sølv i U20 WW med de 4 jentene som var med. Hedda Kvåle viste tydelig fremgang i 59 kg. Første kamp mot Eva-Maria Raudsepp, EST ble klar seier 8-0 og fall. Gruppefinale mot Karina Andzane, LAT ble en tøff kamp som endte 10-6 til Hedda som var klar for finale mot franske Mathilde Guedon som i sin gruppefinale hadde en durabelig jevn kamp mot USA. I finalen kjempet Hedda mot en sterkere bryter, men greide å bryte taktisk smart i tillegg til at Hedda best kondisjon. Til slutt endte kampen 5-3 og seier til Hedda. Gull til Hedda etter sterk bryting.

Viktoria Øverby i 62 kg U20 startet mot franske Iris Thiebaux som var en fysisk sterk bryter hvor Viktoria måtte utnytte de mulighetene hun fikk hvor det bølget frem og tilbake. Viktoria tok vare på mulighetene og vant 5-3 etter sterk bryting. Neste kamp var mot amerikanske Piper Staniford som var fysisk underlegen og Viktoria vinner 12-1 og dermed seier i vekta.

I 55 kg U20 forsvant alle 4 øvrige påmeldte motstandere så det endte med kun Othelie Høie og Anne Svarstad i denne vekta. Trist for jenten å kun bryte med hverandre, men slik er det av og til. Den direkte finalen vinner Othelie 10-0 og gull nr 3 til Norge og 1 sølv.

I najonskampen i junior kvinner ble Norge nr 3 etter USA og Polen.

U17 WW

I U17 WW hadde vi 3 deltakere med Melina Samsonsen i 61 kg som i første kamp møter Israelske Sofia Leviev hvor Melina bryter smart og vinner tilslutt 10-0. Neste kamp mot svenske Wilma Hoffman ble hard og litt åpen bryting fra Melina medførte tap 10-1. Kamp 3 mot finske Noora Pollanen var det igjen godt forsvar og armdrag i parterre som gav fallseier. Så 4.kamp mot amerikanske Carina Giangeruso kjempet Melina både mot utøver og dommer hvor Melina manglet flere poeng, men ikke mulig å gjøre noe med det og etter full intensitet i 2 x 2 min endte kampen 9-6 til USA. Noe som gav 7.plass til Melina.

I samme vekt 61 kg U17 hadde vi også Tea Baglo Holten som fikk tøff trekning med franske Romaissa El Kharroubi i første kamp og endte med tap 12-0. I neste kamp stod amerikanske Kryssceah Ravenelle for motstanden hvor Tea ble lagt på fall. Detmed ble det 16.plass til Tea.

I 57 kg U17 deltok Emily Ringstad som gjorde en kjempegod turnering. Først mot Ketilin Magi, EST som blir for sterk taper Emily 10-0. Neste kamp mot franske Tania Maanfou vinner Emily 8-4. Så står finske Elena Okkonen for tur og Emily vinner på fall. Neste kamp ble en tøff nøtt for Emily i finske Sara Rantonen hvor kampen ender 10-0 til FIN. Likevel en flott turnering for Emily som viser fremgang. Nr 9 med 20 deltakere er flott.

I samme vekt deltok Mirijam Hansen som i første kamp møtte littauiske Inna Alimova som brøt smartere enn Mirijam og kampen endte 8-3 i favør av LTU. Neste kamp mot franske Leana Sierra ble Mirijam litt svakere og kampen endte 9-0. Dermed ble Mirijam nr 15.

U15 WW

Vi hadde også med jenter født 2007 siden disse også kjemper om plasser til U17 WW nordisk mesterskap i Tallinn 13.-15.mai, men disse fikk gå i U15 her.

En svært god turnering gjorde Aida Lachinova som viser fremgang i 46 kg. Aida starter dagen med å vinne 3-0 over polske Anita Przbyl. Så er det littauiske Veronika Boguslavskaja som måtte kjenne på muskelene til Aida hvor det blir seier 10-1. I gruppefinalen møter Aida amerikanske Amelia Murphy, gjør en god match, men taper tilslutt 6-2. Amerikaneren som ble vinneren av vekta hadde stevnets hardeste kamp mot Aida. I bronsefinalen møter Aida  den andre norske i vekta Daniella Beky. Disse to gir alt. Tilslutt er det Aida som trekker det lengste strået og vinner 4-2. Utrolig viktig å ha 2 jenter på høyt nivå i disse lave vektene som kan gi hverandre kamp på nasjonale stevner og gjør hverandre gode. Daniella som var i andre puljen i 46 kg møtte først Emilija Praulite, LAT og vinner på fall. Neste er mot finske Josefina Tuominen og her vinner Daniella 4-0. Kamp 3 ble mot Fiona Lamminen, FIN også her vinner Daniella 14-4 og er klar for gruppefinale mot Rita Rantonen, FIN. En tøff kamp som dessverre endre 7-5 i favør av FIN og Daniella møter Aida i bronsefinale. Dermed 4.plass .

Den andre som viste fremgang og svært god bryting i dag var Ida Mykle i 62 kg. I første kamp møtte hun unge Tessa Samsonsen, NOR hvor Ida vinner på fall. Neste var svenske Mira Gustavsen som ble for sterk for Ida og kampen endte med tap 10-0. Kamp 3 ble nok en svenske i Olivia Johansson hvor Ida vinner 5-0 som gir Ida plass i bronsefinalen. Der møter Ida finske Aamu Rintamaki hvor Ida viser styrke og kløkt og vinner 7-0 og bronsemedaljen.

I 58 kg stillte Sanne Windsvoll-Midtbøen som er litt mellom 2 vekter for tiden og bygger seg opp til 57 kg fikk det litt tøft. I første kamp mot Maja Munk, HUN kjempet Sanne svært bra før en feil medførte falltap på stillingen 6-6. Neste motstander var polske Hanna Sarba hvor Sanne vinner 12-5. Deretter nok en tight match mot svenske Vera Stoltz som ender med et surt 3-2 tap for Sanne som gir henne kamp om 5.plassen i vekta. Her møter Sanne Emilia Alane, LAT hvor Sanne dominerer og vinner 6-0 og 5.plass til Sanne.

Totalt for de norske jentene fikk vi 3 gull, 1 sølv, 2 bronse og mange gode kampseire.

Flott innsats gjorde Cesilie Magnussen som var med som trener i tillegg til flotte foreldre som hjalp til med bilder, trøst og støtte.

Nå skal jentene delta på 3 dagers treningsleir her i Tallinn før turen går til Norge med ny samling neste helg i Fredrikstad.

Tekst, foto og trener Gudrun Høie