Gå til innholdet

Det ble et EM som ikke gikk som forventet for de norske. Etter at Grace Bullen, Oskar Marvik og Per-Anders Kure måtte melde frafall, så var det Felix Baldauf, Morten Thoresen, Exauce Mukubu og Håvard Jørgensen som skulle forsvare de norske fargene.

Først ut var Håvard Jørgensen (72 kg), som fikk det tøft mot bulgarske Dimitrov (1-3 tap). Jørgensen fikk ikke mulighet på rekval. Exauce Mukubu (82 kg) fikk det også tøft innledningsvis, og gikk av matta med 5-0 tap mot tyrkiske Akbudak.

Det var knyttet stor spenning til Morten Thoresen (72 kg). Thoresen tok seg kontrollert videre til en 1/4 finale etter å ha slått rumenske Mihut 2-0. I neste kamp møtte han armenske Galstyan, som fikk inn flere ruller på Thoresen, og med det endte 0-9 i favør rumeneren. En ekstremt skuffet Thoresen kun leve i håpet om en rekval, med det ble det dessverre ikke mulighet for.

Felix Baldauf (97 kg) var sist ut av de norske, og tok seg enkelt videre til en 1/4 finale etter å ha slått serbiske Kajaia 4-0. 1/4 finalen bød dog på dramatikk. Etter å ha ledet 1-0 fikk Baldauf en lårskade, som gjorde det umulig å fortsette kampen, og dermed gikk bulgarske Milov av med seieren. Nevnte Milo gikk hele veien til finalen som gav Baldauf en mulighet til rekval søndags ettermiddag. Det var ingen selvfølge at Baldauf ville stille på matta søndag for sin rekval, men Felix selv og landslagsledelsen valgte å gå for et forsøk etter at han respondert bra på behandlingen han fikk fra lagets fysio utover lørdag kveld og søndags morgen. I rekvalen klarte Baldauf og stå imot presset fra ungarske Ersek og vant til slutt 3-1. I bronsefinalen møtte Baldauf ukrainske Kozliuk, men var ikke påskrudd fra start og det endte med 8-0 tap. Med bakgrunn i skaden ett døgn tidligere, så gjør Baldauf hederlige forsøk.

En skuffet landslagssjef Fritz Aanes kan konstatere fra Budapest at årets EM gikk stang ut. En 5. plass er nedtur når man var så nære, sier Aanes på vei ut av arenaen til NBF.

Nå venter noe uker ferie for gutta, før man begynner forberedelsen mot høstens VM i Serbia.