Gå til innholdet
Før helgens første turnering i Norges Cup 2022, kommer følgende oppdatering av poengsystemet for sammenlagtledelsen:
Utøvere som veier inn som eneste i vektklassen sin og må gå opp en vektklasse for å få kamp, får 16 poeng i vektklassen vedkommende veier inn i (30/2 for 1. plass av 1, + 1 poeng for deltakelse), samt poeng som vanlig i vektklassen vedkommende må gå opp til.
I en tenkt situasjon hvor utøverne i en vektklasse med to eller flere hvor alle går med på å gå opp til en vektklasse over for å gi en enslig utøver i høyere vektklasse kamper, gis det poeng som vanlig i den høyere vektklassen, samt poeng i den lavere vektklassen ut fra resultatlista i vektklassen de endte opp med å bryte i bare med den tyngre utøveren fjernet.

Dette medfører i praksis at utøvere får poeng i to vektklasser. Dette har til hensikt å både skape incentiv for deltakelse for de som (kanskje) ikke har noen i vektklassen, og skape incentiv for å bryte i sammenslåtte vektklasser om det er for få deltakere til at alle får kamp. Utøvere som stiller opp i vektklasser det kanskje ikke er noen i og som sier seg villig til å gå i andre vektklasser enn der de veier inn gjør en viktig innsats for norsk bryting, og skal få uttelling for det.

Husk innveiing 08:30 til 09:30 i Bjølsenhallen i Oslo. Og om du bare vil komme og se på, så er det hyggelig det også.
Vi sees!
Hilsen Breddekomitéen