Gå til innholdet

Grace Bullen sesongdebuterte under Matteo Pelicone Ranking Series, og gikk hele veien til finalen, hvor hun smadret polakken Wrzesien (ranket 5 i verden) med hele 12-2. Innledningsvis i 1/4 finalen gjorde Bullen kort prosess mot ungareren Szabo og vant 13-0. I semifinalen slo hun amerikaneren Nette 10-0. En lettet og happy Bullen, som var glad for å endelig være tilbake på den internasjonale scenen. Dette lover bra for den videre fortsettelsen, med det stor målet VM i Beograd i september i sikte. Bullen vender nå tilbake til Georgia, hvor hun skal forberede seg til Polen Open i juli.

Matteo Pelicone Ranking Series ble innledet med gutta på den første dagen. Felix Baldauf var først ute de norske og måtte se seg slått av svenske Stjepanetic i sin innledingskamp. En skuffet Baldauf fikk heller ingen rekval senere på dagen. Morten Thoresen gjorde kort prosess mot italienske Alessio i sin innledningskamp og vant til slutt 12-1. I sin 1/4 finale ble iraneren Rezaei for sterke og tapte 2-1. Heller ikke Thoresen fikk mulighet for rekval senere på dagen. Sist mann ut på den først konkurransen dagen var Oskar Marvik. Marvik skulle endelig få vis seg frem for det internasjonale publikum etter at EM drømmen brast i mars. Marvik gjorde en god 1/4 finale mot italienske Sotnikov og vant til slutt 3-1. Semifinalen mot tyrkiske Kaayalp (ranket nr 2 i verden), med en utrolig record når det gjelder OL, VM og EM medaljer, måtte slite for å ta seieren hjem. Det endte til slutt med 2-1 tap (Kaayalp gikk hele veien til finalen, hvor han vant 4-0). I bronsefinalen ble det 6-3 tap for litauiske Knystautas.

På dag to i Roma var det Håvard Jørgensen som skulle få brynt seg. I sin 1/4 finale mot amerikanske Smith ble det walk over til Jørgensen, da amerikaneren måtte trekke seg pga en skade. Azerbaijaneren Ganizade ble for sterk i semifinalen og det endte til slutt med 3-1 tap. Nevnte Ganizade gikk hele veien til fianlen hvor han tapte mot Sleiva fra Litauen. Jørgensen møtte så Petic fra Moldova, men han måtte også Jørgensen se seg slått med 3-1. Sist av ut de norske var Exauce Mukubu. I en tatt 1/4 finale mot Bradu fra Moldova, endte til slutt 7-6 i favør moldoveren, som gikk hele veien til finalen og vant 2-1 mot iranske Garmsiri. Dette gav Mukubu mulighet for en bronsefinale senere på kvelden som endte med 2-1 seier mot tsjekkiske Varga.