Gå til innholdet

Stig-André Berge gir seg som hovedtrener for ungdom og junior, men blir fortsatt en viktig ressurs for bryte-Norge.

-Familiesituasjonen med to små barn gjør det vanskelig å ha hovedansvaret for ungdom – og junior-bryterne som nå i større grad må matches i utlandet på samlinger og i konkurranser. Da blir det vanskelig å være tilstede på begge arenaer. Derfor vil jeg prioritere familien fremover slik at utøverne kan få det beste opplegget som trengs for at de skal ta nye steg. Jeg gleder meg til fortsatt å være en del av teamet for jeg har veldig tro på utøverne som representerer Norge og at de stadig kan ta nye steg mot verdenstoppen på sikt, sier Stig-André Berge.

Han blir med videre som trenerressurs på honorarbasis og fortsetter også som hovedansvarlig for bryterne på Wang Toppidrett.

Pål Eirik Gundersen overtar som hovedtrener for ungdom og junior. Han er fra før 100 prosent ansatt i Norges Bryteforbund, og vil ha 60 prosent stilling som seniortrener og 40 prosent for ungdom og junior. Intensjonen er å sikre en rød tråd i treningsarbeidet fra ungdom til seniorklassen.

– Vi forstår valget til Stig-André, og er veldig glad for at han fortsetter i en mindre rolle som forbundstrener i tillegg til jobben som hovedansvarlig for bryterne på Wang Toppidrett, sier generalsekretær Morten Sandnæs i Norges Bryteforbund, og legger til:

-Vi håper Stig-André er tilbake i en større stilling hos oss i framtida, og i mellomtiden er det veldig bra at bryte-Norge får nyte godt av hans lange erfaring og kompetanse.