Gå til innholdet

Lørdag 28. oktober samlet Gulset Bryteklubb 123 utøvere og 12 klubber til Gulset Cup. På programmet sto offisiell paraklasse for første gang i brytehistorien. Det har tidligere vært deltakelse av parautøvere på stevner i ordinære klasser, men denne gangen ble det også gitt mulighet for deltakelse i en tilrettelagt klasse.

To parautøvere fra Gulset Bryteklubb deltok, en i paraklassen og en i ordinær klasse. Dagen var fylt med idrettsglede, og det historiske øyeblikket med egen paraklasse skapte en tåre i øyekroken hos flere i hallen. I paraklassen gikk Noah (9) som er blind to kamper mot treningskameratene sine. Utøverne, trenere, familie, dommere og andre til stede uttrykte stor glede og engasjement for at alle kunne delta på lik linje.

En dag som virkelig var helt TOPP, kunne rett og slett ikke vært bedre! Den enorme gleden og stoltheten Noah fikk blir vanskelig å beskrive med ord, men at dette var stort for han er helt klart. Alle utøverne var helt rå, så utrolig flinke. Tusen takk til de omsorgsfulle og flotte guttene på laget, den herlige gjengen i Gulset Bryteklubb og en ekstra takk til Tore Stennek for den fantastiske treneren du er. Når man er et så bra team kan ingenting stoppe en. Medaljen har sittet klistret på siden han fikk den. Dette var virkelig morro, forteller Noahs mor Linn.

Tore Stennek er trener for parapartiet i Gulset Bryteklubb og veiledet Noah på brytematten i paraklassen. Han beskriver den minnerike dagen slik:

Jeg følte meg stolt og litt pirrig i magen, lurte på om Noah var klar for oppgaven. Jeg ville at det skulle bli en ordentlig mestring for gutten, og at familien skulle ha en god opplevelse i brytefamilien. Nå når jeg har fasit, så er jeg enda mer stolt over hele Gulset Bryteklubb og brytenorge for at alle får være med. En ekstra eloge til treningskompisene Mino og Sam som stilte i paraklassen.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Gulset Bryteklubb