Gå til innholdet
Tirsdag 05.12.2023 hadde Sumolandslagets hovedtrener Sigmund Røtnes Widerberg møte med Utøverutvalget, ved utvalgsleder Pernille Rojahn Oddlien og utvalgsmedlem Simen Solibakke Ramsland, for å diskutere sumokalenderen for kommende sesong og uttakssystem til Sumo VM 2024. 
De kom til enighet om både kalender og uttakssystem, og begge ble enstemmig vedtatt.
Hovedtrener Widerberg har følgende å si om prosessen:
«Jeg føler vi landet på veldig gode vedtak under møtet på tirsdag. Vi går en spennende sesong i møte med mye god sumoaktivitet. Det blir mange muligheter til å kjempe om heder og medaljer for gode brytere som ønsker å ha det gøy med kampsport på topp internasjonalt nivå, helt på sine egne premisser. Det er veldig kult.
Særlig fornøyd er jeg med at vi har kommet til enighet om et ryddig uttakssystem til VM allerede nå før sesongen starter. Da får alle utøverne muligheten til å gjøre seg kjent med det på forhånd og allerede nå kan begynne å sikte seg inn på hvilken plass på VM-laget de ønsker å kjempe om. Forventningsavklaringer er roten til alt godt, og det er veldig viktig for oss at uttaket er en ryddig prosess fra start og at ingen føler seg forbigått eller oversett.
Jeg er også veldig takknemlig for Utøverutvalget vårt som organ, som har bistått meg og landslagssjef Tom Sandstad i denne prosessen. Pernille, Simen, og Liz gjør en flott jobb med å representere utøvernes interesser i møte med oss i landslagsledelsen, og er uvurderlig hjelp for oss i arbeidet med å tilpasse landslagsopplegget til utøvernes behov. De har vært viktige bidragsytere i utarbeidelsen av uttakssystemet til VM og planleggingen av sesongen 2024. Som organ sikrer de utøvernes medbestemmelse i styringen av Sumolandslaget, og det er enormt viktig for å sikre ivaretakelsen av det gode miljøet vi har i laget – og det er jo, som verdens godeste lag, det mest verdifulle vi har.»
Uttakssystemet er å finne er:
(Lenke til vedlagt PDF)
Full kalender for 2024 sesongen kommer snart.
Og viktigst av alt – husk å melde deg på NM 20. januar 2024: