Gå til innholdet

Seniorlandslaget for herrer var helga 12-14 januar i Zagreb, Kroatia og brøt årets første Ranking Series-turnering. Et samlingspunkt hvor mange av de aller beste i verden møttes for å bryte om gjeve rankingpoeng i sesongen som kommer.

Norge stilte med 5 gutter, Håvard Jørgensen, Morten Thoresen, Per-Anders Kure, Exauce Mukubu og Marcus Worren. Dessverre ble denne turneringen en helbom sett med norske øyne, da ingen klarte å kjempe om medalje og fikk en tidlig exit.

Dag 1: Per-Anders tapte 8-5 mot Brasilianske Joilson. Exauce vant første kamp 12-4 mot Canadiske Narlidis. Deretter tapte han 12-8 mot Ostaev fra Russland.

Dag 2: Håvard ledet 7:0 men tapte 7:8 mot en Iraneren Sohrabi. Morten tapte 4:1 mot Egyptiske Alameldin.

Dag 3: Marcus Worren tapte 0-2 mot Italienske Kakhelashvili.

En skuffende opplevelse for gutta, som gjør seg klar for EM i februar. Mange feil, men også mye lovende å se om man ser på kampene og ikke resultatet. Her møtte gutta noen av de beste i verden, og bryter jevnt. Små justeringer og en bedre spisset form til EM gjør oss håpefulle for mesterskapet som tar plass om 3 uker.

Etter turneringen reiste seniorene videre til Porec, hvor Kroatia arrangere en stor samling. Der utnyttet man sparring i verdensklasse for å luke ut manglene man så på turneringen.