Gå til innholdet

NBF har i lengre tid forespurt UWW om et nytt trenerkurs i regi av UWW.
Dette har vi nå fått avklart og vil bli lagt til 24-28 Juni i Oslo.
Sted og egenandel skal avklares nærmere. 

 

Som dere vet er 2024 en OL sesong, og UWW med sine trenerkursholdere har derfor begrensede muligheter for å holde kurs, men vi er nå glade for å fått dette på plass.

Kursholder vil være Mohamed Abdelfattah (EGY). Han var en GR-bryter for EGY, men har vært trener i USA i flere år.

 

Kurset som settes opp er et Nivå 2 kurs – Innføring i treningsplanlegging

Dette kurset omhandler tematikk som om å gi de beste forutsetningene for utøverne sine i den ofte begrensede tiden en trener har med sine utøvere. En viktig ferdighet for trenere er evnen til å planlegge effektive økter. Dette kurset vil gi en grunnleggende forståelse av hvordan man lager treningsplaner. Emner vil inkludere det teoretiske rammeverket som trengs for alle planer, ulike aktiviteter som kan brukes under øktene, og hvordan man reduserer risikoen gjennom riktig planlegging. Kurset gir deltakerne muligheten til å planlegge faktiske økter og gjennomføre dem gjennom undervisnings økter.

Deltakerne vil ikke bare lære hvordan de skal planlegge brytetrening, men vil også utvikle planer for styrke- og kondisjonstrening. Kurset vil også diskutere og gi eksempler på de 7 grunnleggende ferdighetene innen bryting og hvordan disse kan implementeres i treningsøktene.

Kurset vil også se på andre treningsrelaterte temaer. Et område som vil bli diskutert er vektstyring, den riktige prosessen for vektreduksjon, og viktigheten av en sunt kosthold. Et annet tema vil inkludere en introduksjon til den mentale treningen av utøverne. For å få brytere til å blomstre og utvikle seg som individer, må trenerne gi riktig opplæring i vekstmentalitet.

Varighet av kursene
Standard varigheten av hvert av UWW-tekniske kurs for trenere er 5 dager, med ca. 7 timers undervisning per dag.
Avhengig av nivået til de deltakende trenerne, kan denne tidsrammen justeres.

Evaluering & Vurdering
Hvert kurs vil inkludere flere evalueringer og vurderinger for å hjelpe til med å sikre at deltakerne lærer og beholder hovedkonseptene i hvert kurs. Først vil coach og deltakere gi tilbakemelding under hver av øktene. Deretter vil deltakerne demonstrere forståelsen sin for anvendelsen av de viktigste læringspunktene gjennom undervisnings økter. Under disse øktene vil coachen evaluere hver deltaker og gi konstruktiv tilbakemelding for å sikre fremgangen til hver trener.

 

Hold av datoen og send oss en henvendelse hvis dette virket interessant