Gå til innholdet

Valamar Cup  2024

Totalt 9 brytere deltok i Valamar Cup som gikk av stabelen i Porec, Kroatia 28.09.24. Norge stilte med følgende utøvere:

Fristil damer:
  • Othelie Høie (59 kg)
  • Mirijam Lindaas Hansen (62 kg)
  • Ingrid Bergh Skard (65 kg)
  • Trener: Gudrun Høie

 

Gresk romersk herrer:
  • Håvard Jørgensen (72 kg)
  • Ludvig Herman Gunheim-Hatland (77 kg)
  • Benjamin Hansen (77 kg)
  • Sebastian Aak (82 kg)
  • Per-Anders Kure (82 kg)
  • Exauce Mukubu (87 kg)
  • Trener: Pål Eirik Gundersen.

 

Etter gjennomført stevne skal de norske bryterne delta på en internasjonal treningssamling i Kroatia. I tillegg til utøverne som deltok på stevnet så vil Morten Thoresen, Lars Olaussen, Bers Idal Timirbiev og Martin Ljosaak delta på samlingen i uken som kommer.

 

Vi ønsker både jentene og guttene lykke til på treningssamlinga!

 

Kort stevnerapport fra trenerne:

Gresk romersk herrer:

Flere stornasjoner var tilstede, og i likhet med det norske laget var dette et test-stevne før kommende U23- og seniormesterskap. Dette stevnet var ment for sparringstrening og konkurransefølelse, da noen av gutta skal på mesterskap om en måned. Vi endte opp med 5 femteplasser, så resultatmessig ikke helt der vi skal være. Derimot var dette en viktig turnering med tanke på å få litt konkurransetrening, da siste stevne for flere av seniorene var under OL-kvalifiseirngen i mai.

 

Fristil damer:

Mirijam fortsetter fremgang. I 62 kg møter hun Vanesa Vuljan, CRO og vinner på fall. Neste er U23-verdensmesteren 2023 Irina Bondar, UKR som blir for sterk for Mirijam og tap 10-0.  Da LAT blir skadet i 1.kamp vinner Mirijam mot LAT på w.o. I siste kamp er det Johans Radivojevic, SRB som Mirijam nesten taper på fall før hun retter det opp og vinner tilslutt 7-3. Dermed sølv til Mirijam etter flott bryting.

 

Ingrid viser stigende form frem mot U23 VM i 65 kg. 1.kamp mot Masa Perovic, SRB blir en jevn kamp som Ingrid med gode kontringer vinner 4-2. Neste mot ROU vinner Ingrid på w.o og vinner dermed puljen. I semifinalen står 26-årige Albina Drazhi, ALB for motstanden som blir for fysisk sterk for Ingrid og kampen ender 10-1 tap. I bronsefinalen møter Ingrid pånytt SRB, men har nå bedre kontroll og vinner 7-3. Bronse til Ingrid etter sterk bryting.

 

Othelie i 59 kg hadde en vekt med svært godt jevnt nivå. I første kamp møter Othelie Erika Bognar, HUN på 24 år med mange medaljer fra aldersbestemte mesterskap. Etter god taktisk bryting med et dobbelt benangrep og parterrevending vinner Othelie 4-1. Neste kamp vinner Othelie på w.o mot ROU. Så i kamp 3 står U23-verdensmesteren 2023 Solomia Vynnyk, UKR for motstanden. En bryter Othelie har slitt med å finne ut av. I 1.omgang bryter Othelie svært godt og stillingen er 1-0 UKR på passivitet. Ut i 2.omg blir Othelie presset mot kanten, går på et dobbelt benangrep og mister her 2 poeng. Vynnyk fester russerskrue og går motsatt vei av forventet som medfører en kneskade for Othelie som ikke kan fortsette kampen. Svært synd med den gode brytingen Othelie viste i dag.

 

Totalt sett fremgang for våre brytere og ønsker god bedring til Othelie.

Gratulerer med sølv til Mirijam og bronse til Ingrid.