Gå til innholdet

Norges Bryteforbund og Grace Bullen enige om videre sportslig satsning og felles innsats mot et «jenteløft» i norsk bryting

Norges Bryteforbund og Grace Bullen har i felleskap landet et sportslig opplegg for de kommende 4 årene for norsk kvinnebryting. Satsningen ivaretar både en toppidrettssatsning mot OL i Los Angeles 2028 og et jenteløft med målsetting om at flere kvinnelige brytere er med lenger.

Zurabi Iakobishvili – landslagstrener kvinner 2024 – 2028

Zurabi Iakobishvili er signert som landslagstrener kvinner for perioden 2024 – 2028. NBF har gjennom de siste årene blitt godt kjent med Zurabi gjennom hans arbeid med Grace Bullen frem mot OL i Paris 2024. Det er derfor gledelig at han de kommende 4 årene skal fungere som landslagstrener for de norske kvinnene.

Zurabi vil i tillegg til å følge opp våre seniorutøvere bidra til å utvikle yngre utøvere og deres trenere. Gjennom Zurabi sin kompetanse, erfaring og nettverk vil norsk kvinnebryting få et kompetanseløft både for utøvere, trenere og klubbmiljøer. Zurabi og hans familie vil i løpet av 2025 bosette seg i Norge.

I tillegg til Zurabi vil Norges Bryteforbund få på plass en avtale med en assistenttrener med lang erfaring fra norsk kvinnebryting som skal bidra inn i teamet mot de norske jentene.

  • Det har vært god dialog og en fin prosess fra vi begynte samtalene etter OL til at vi nå har kommet frem til en felles plattform som skal sikre at vi kan utvikle brytere som tar medaljer på internasjonale mesterskap, samtidig som vi kan forberede og utvikle norske jentebrytere med ambisjoner og drivkraft om en fremtidig toppidrettskarriere, sier sportssjef Erling Strand.

 

  • Det er enkelt å bli bitter når ting blir tøft og vanskelig, men istedenfor å være bitter så ønsker jeg å være takknemlig for det jeg har opplevd. Nå setter vi en strek over den utfordrende fortiden og ser i fellesskap frem mot OL i Los Angeles 2028, sier Grace Bullen.

«Warrior – Jenteløftet» med støtte fra Grace Bullen fondet

Med utgangspunkt i langtidsplanen til norsk bryting har det i dialogen mellom Norges Bryteforbund og Grace Bullen vært viktig å se på hvordan vi i fellesskap kan skape et «Jenteløft» for norsk bryting frem mot 2028 og 2032. Et «jenteløft» som skal sikre økt rekruttering på jentesiden, bidra med kompetanse og bedre daglig treningskvalitet for unge ambisiøse kvinnelige brytere og jobbe for at flere jenter tar steget inn på et U23 og seniorlandslaget de kommende årene.

  • Det er viktig for norsk bryting å lykkes med økt rekruttering og utvikling av unge ambisiøse kvinnelige brytere i årene som kommer. Vi må jobbe knallhardt for at vi har flere kvinnelige utøvere på U23 og seniorlandslaget frem mot 2028 og 2032, sier sportssjef Erling Strand.

 

  • Det har vært en inspirerende og lærerik prosess etter OL i Paris hvor vi har fått konkretisert hva et «Jenteløft» kan bety i praksis. I tillegg til det styrkede arbeidet fra Norges Bryteforbund vil man gjennom samarbeidet med Grace Bullen fondet få en «kickstart» på dette arbeidet, sier Strand.

Grace Bullen Fondet kommer til å donere NOK 250.000 i året frem til OL 2028 i Los Angeles til å løfte interessen for jentebryting i Norge. Midlene kommer i hovedsak til å brukes på følgende prosjekter som koordineres/arrangeres i fellesskap mellom Norges Bryteforbund og Grace Bullen fondet:

  • Et årlig kontant-stipend til hardtsatsende jentebrytere i Norge frem til OL 2028.
  • 2 årlige «Warrior» jentecamper i året frem til OL 2028
  • 1 årlig «Warrior» jentecup frem til 2028

Grace Bullen fondet finansieres av Grace Bullen sine sponsorer og samarbeidspartnere, fra betalte foredrag/kurs som gjennomføres av Grace og fra donasjoner får fra personer i Norge og resten av verden.

  • Med mine erfaringer og min kompetanse ønsker jeg å bidra med alt jeg kan bidra med til å hjelpe flere unge ambisiøse kvinnelige brytere i vårt fine lille land. Det håper jeg at alle i Norge også ønsker å være med å få til, sier Grace Bullen.

 

  • Alt, absolutt alt er jeg takknemlig for! Tusen takk til alle – Nå, la oss samle hele Norge å gå for det edleste av det edleste metallet under de Olympiske lekene i Los Angeles i 2028, og skape en jentebølge av brytere i Norge på veien i «WARRIOR – JENTELØFTET» avslutter Grace Bullen.

 

For ytterligere spørsmål tilknyttet dette, kontakt: