Gå til innholdet

Sunn Idrett konferansen 2020: Sunn Idrett for hele norsk idrett – hva må til?

Del 2: Betydningen av gode forbilder i idretten

Andre og siste del av Sunn Idrett konferansen 2020 arrangeres onsdag 27. mai kl. 19.30-22.00. Vi streamer live fra et studio i Oslo.

Denne delen av konferansen retter seg mot alle som har en relasjon til idrettsungdom – enten du er trener, forelder, ansatt på idrettsgymnas, helsepersonell eller har en annen rolle i idretten. Utøvere som ønsker å være bevisst i sin rolle som forbilde er også velkomne til å delta.

Målet for del 2 av konferansen er å øke bevissthet og gi deg kunnskap og praktiske råd om kommunikasjon og rollen som forbilde for idrettsungdom når det gjelder mat, kropp og trening. Temaene vil bl.a. være:

  • Ungdom, identitet og rollemodeller
  • Fra utøverperspektivet: hva er en god rollemodell?
  • Sunn skepsis – om kritisk tenkning og kildebruk
  • Kommunikasjon rundt mat, kropp og vekt: råd til trenere og foreldre

Konferansier Øystein Pettersen og psykiater Finn Skårderud blir med videre fra del 1. Vi får også med oss toppidrettssjef  Tore Øvrebø som åpner kvelden, forsker og klinisk ernæringsfysiolog Vegard Lysne snakker om sunn skepsis og kildebruk, og ungdomstrener Tessa Sørensen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen diskuterer rollen som forbilde for unge idrettsutøvere. Fullstendig program er vedlagt.

Deltakelse er gratis men krever påmelding innen 25. mai – trykk her for å melde deg på.

Denne konferansen kan registreres som et etter- og videreutdanningskurs i trenerløypa. Dersom du ønsker det, må du i tillegg registrere din påmelding via MinIdrett – søk under kurs: «Sunn Idrett konferansen 2020 – Del 2».

Fikk du ikke med del 1 av konferansen? Her kan du se opptaket.