Gå til innholdet

Det er normalt vanskelig å oppsummere en kompleks idrett som bryting i Norge med få ord. 2020 ble intet unntak. Ved inngangen til året virket alt normalt, vi ventet i spenning på mesterskap og OL kvalifisering. Så ble det bråstopp med Covid-19. Resten av året har på mange måter forsvunnet i virusets klamme favn. Likevel må klubbmiljøene berømmes for kreativ tenking og god tilrettelegging slik at barn og ungdom har hatt et tilbud. Det kanskje vanskeligste i situasjonen er nok rekrutteringen og det bekymrer nok oss alle til en viss grad. Når en nå er kommet så langt at vaksineringen har startet er det bare å håpe at vi kan brette opp ermene å dra i gang bryteskoler over hele landet så snart som mulig. I mellom tiden står kampen om å klare å beholde utøverne i en litt grå hverdag uten konkurranser og samlinger.

Sportslige resultater

Internasjonal bryting utvikler seg stadig og det er knalltøft å henge med for små nasjoner med relativt små resurser. Likevel er vi i høyeste grad med, noe EM medaljene til Grace Bullen(Gull), Morten Thoresen(Gull), Iselin Solheim(Bronse) og Stig Andre Berges 5. plass beviser. I tillegg markerte vi oss sterkt i de turneringene som ble arrangert tidlig på året.  Vi oppfatter at utøverne var i rute til OL kvalifiseringen som skulle vært arrangert i løpet av våren.

Nå ble verden som den ble, og vi får bare krysse fingrene og ønske alle sammen lykke til i nye kvalifiseringer i 2021.

NBF/kontoret

Ønsker videre å påminne dere alle om den støtten dere kan få fra forbundskontoret. Ring dem dersom dere har behov for hjelp eller støtte.

NBF har fra 01.01.21 ansatt Erik Rønstad som Jacob Haugs erstatter som sportssjef. Erik har jobbet med idrett hele livet og har bred erfaring. Vi ønsker Erik velkommen og lykke til i jobben.

Tidligere denne uka ble det gjort kjent at Fariborz Besarati har takke ja til stillingen som landslagstrener for kvinnelandslaget. Vi er strålende fornøyd med signeringen og ser frem til et fruktbart samarbeid.

Fariborz starter i jobben høsten 2021

Rekruttering

Som tidligere nevnt er all idrett i en vanskelig situasjon når det gjelder rekruttering. Det betyr at vi må tenke, og forberede oss godt slik at vi er på hugget når verden normaliseres.

Vi har hatt fokus på trenerkurs hele veien og har derfor digitalisert kursene. Digitaliseringen av kursene har resultert i at vi har fått flere på kurs, så det må kunne sies å være en av de få positive resultatene av Covid-19.

Meld dere på og delta på kurs, norsk bryting har behov for godt utdannede trenere.

Kick off

Det har vært jobbet mye med konseptet for kick-off. Vi føler at årets variant ble godt mottatt og at vi nå har funnet en form som kan videre utvikles på en god måte. Ønsket er at denne helgen blir årets helt naturlige møtepunkt for alle som bryr seg om norsk bryting. Vi håper flere vil delta fremover både på det faglige innholdet, og på å gjøre brytegallaen som vi hadde for første gang i år til et årlig høydepunkt.

VM 2021

Planleggingen mot VM 2021 fortsetter og mesterskapet kommer til å sette spor. Gjennom NRK avtalen vil det bli sendt mange timer bryting på tv gjennom VM uka. Den vanlige mann/kvinne i gata kommer til å prate om norske brytere.

Vi oppfordrer alle som ønsker å delta i arrangementet å melde seg som frivillig. Det er behov for dyktige frivillige, for mange oppgaver i mesterskapet. Meld dere på gjennom forbundets nettside:https://bryting.no/wp-content/uploads/2020/10/Vi-soker-frivillige-til-VM.pdf

Integrering

Bryting er en verdensidrett, og en idrett for alle. NBF ønsker å satse på integrering gjennom idrett.

I forbindelse med VM 2021 blir det «kjørt» et prosjekt der det vil bli fokusert på ungdom 12-18 år, der det i dag er mange som faller utenfor den organiserte idretten.

NBF har søkt Sparebank stiftelsen om penger for å kunne gjennomføre dette prosjektet. Stiftelsen har tildelt kr 1 850 000,- Dette vil sikre en betydelig aktivitet og vil være positivt for oss som idrett.

 

Jeg vil benytte anledningen til å igjen takke alle klubber, trenere og frivillige for den innsatsen de legger ned for sporten vår. Og spesielt i år for å få til så mye som mulig av aktivitet og samtidig ivareta smittevernet på en god måte.

Jeg ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Ørjan Wenberg

President